Barion Pixel A piramis jelentése az ezotériában – Nem csak az egyiptomiaknak volt fontos – Coloré

A piramis jelentése az ezotériában – Nem csak az egyiptomiaknak volt fontos

2023. 05. 29.

A piramis szó hallatán elsősorban Egyiptom juthat eszünkbe, holott az ezotériában is igencsak fontos szerepe van ezeknek a formáknak!

A piramisok és Egyiptom neve összekapcsolódik, ám felmerül a kérdés, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Azért építettek az egyiptomiak piramisokat, mert spirituálisan ez volt az előnyös, vagy így sikerült, és ebből nőtte ki magát az ezotériában fontos piramis alak?

Piramisok az ókori Egyiptomban

Annyi bizonyos, hogy az ókori egyiptomiak azért temették piramisokba a fáraókat, mert úgy hitték, hogy az uralkodók ekképp feltámadnak, testük pedig halhatatlan lesz. Meglátásuk szerint a piramis több szempontból is megfelelő irányba tereli az embert.

  • Energia – Úgy tarották, hogy a kúp-szerű tárgyak használják és felerősítik a spirituális energiát, mely segítségükre lehet a meditációban és a gyógyulásban is.
  • Egyensúly – A piramis négy oldala a négy elemet, a Földet, a Levegőt, a Tüzet és a Vizet szimbolizálja, ezáltal harmóniát teremtve az univerzumban.
  • Kapcsolódás – A piramis tökéletes arra, hogy a fizikai világunkat összekösse a spirituálissal, hiszen hidat képez a kettő között.
  • Felvilágosodás – A felfelé mutató csúcs annak a szimbóluma, hogy az ember mindig felfelé törekszik, és nem áll meg, míg el nem éri a legfelsőbb tudást.
  • Stabilitás – A kúp szilárd alapokon nyugszik, jelezve, hogy a spirituális utazásban sosem feledkezhetünk meg arról, hogy mindig van, ami a földön tartson bennünket.
  • Megnyilvánulás – Hitük szerint a piramisok segítenek abban, hogy összpontosítás során a vágyaink kifejezése erősebb lesz, és az energiákat is felerősítik.

Védelem – Az egyiptomiak azt gondolták, hogy ez az idom védelmet nyújt, legyen szó egy tér vagy ember biztonságáról.

A piramis és az ezotéria napjainkban

Ezoterikus tanok szerint az egyiptomiak nem véletlenül hittek abban, amiben hittek, ugyanis a piramis alakjánál fogva ténylegesen különleges erővel bír. Valóban szimbolizálja a stabilitást, a felfelé építkezést és az erőt, emellett pedig az energiát, az életet, a reményt, sőt, még a halált is! Minden attól függ, hogy számunkra mit jelent a piramis, és hogy hogyan használjuk azt. Sok esetben mély meditáció során is megjelenhet előttünk ez az alak, amely jelentheti a harmadik szemünk jelenlétét, ami által a fizikai világon túlra is láthatunk.

Ha fekete piramis jelenik meg előttünk, az erőt és a rejtélyt láthatjuk magunk előtt, ugyanakkor azt is jelentheti, hogy van egy fekete folt az életünkben, amit nem ismerünk, vagy éppen titkolunk akár magunk, akár mások elől. Lehet akár pozitív, akár negatív jelentése is, a pontos válasz azon múlik, hogy belőlünk mit vált ki.

Nem véletlenül temették piramisba a fáraókat az ókori Egyiptomban
Nem véletlenül temették piramisba a fáraókat az ókori Egyiptomban / Kép forrása: Pixabay

Ha piramissal álmodunk, jelenthet új kezdetet, és azt is, hogy jól vagyunk ott, ahol vagyunk, hiszen stabil lábakon állunk.

Sokan gyógyításra is használják: ebben az esetben egy piramist tesznek a gyógyítani kívánt testrészre, és ezzel fájdalmat is csillapítanak. Amennyiben alkalmas rá az alakzat, tölthetünk bele vizet, és megihatjuk, miáltal a víz máshogy fog rezegni.

Akár kreativitásunkat is növelhetjük általa: helyezzünk el az asztalunkon egy piramist, vagy vegyünk olyan tollat, melynek a végét egy ilyen idom díszíti, így könnyebben tudunk koncentrálni, hatékonyabbak lehetünk a munkánkban, és kreativitásunk is előtérbe kerül.

Bárhogyan is használjuk a piramist, ha hiszünk az erejében, nem árthat, ha van egy belőle a közelünkben!

Forrás: Spiritual Learners, Spiritual Desk.

Nyitókép forrása: Unsplash