Barion Pixel A pálmalevelek titkai: mit árulnak el a sorsunkról? – Coloré

A pálmalevelek titkai: mit árulnak el a sorsunkról?

2022. 12. 26.

A pálmalevelekről biztosan sokan hallottak, ám igazi titkukat csak kevesen ismerik. Ezek az ősi írások rejthetik életünk olyan titkait, amik előttünk is ismeretlenek.

A pálmalevelek érdekes dolgok: nem jósolnak, nem horoszkópok szerint mondják meg a jövőt és nem is születési dátumunk alapján tudhatjuk meg belőlük sorsunkat. Ezek olyan ősi darabok, amiket több, mint 1500 évvel ezelőtt írtak, benne életünkről szóló adatokkal, egészen a halálunk idejéig befejezve.

Mik azok a pálmalevelek?

A pálmalevelekre való írás teljesen normális jelenség volt még a papír megjelenése előtt. Az idők folyamán a tartósításának titkára is rájöttek, így a levelek nem száradtak ki és töredeztek szét. Ennek hála többmillió ilyen levél maradt fenn India könyvtáraiban, amiken ma is élő emberek életeiről olvashatunk. Könnyen lehet, hogy az Olvasó is megtalálhatja saját életét a leletek között, ugyanis többmillió ma élő ember levele várja, hogy elolvassák. Ezeket az írásokat több, mint ezer évvel ezelőtt jegyezték le, ám csakis azoknak az életéről mesélnek az ereklyék, akiket annyira érdekelnek a levelek, hogy megteszik érte a hosszú utat, és elmennek érte.

Kinézetükben egyáltalán nem úgy kell elképzelni őket, mint egy megbarnult nagy növény levelét. Darabokra vágva és összefűzve tárolják őket, rajta a szövegekkel. A tamil nyelven írt élettörténeteket csakis egy erre szakosodott tolmács képes felolvasni. Mielőtt azonban felolvasnák nekünk, belenéznek és rákérdeznek pár részletre, hogy beazonosítsák, tényleg mi vagyunk azok, akiknek a levél szól.

A pálmaleveleket több, mint ezer évvel ezelőtt írták a mai élő embereknek
A pálmaleveleket több, mint ezer évvel ezelőtt írták a mai élő embereknek / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Ezután felolvassák múltunkat és jövőnket egyaránt, mely által a jelenünk is világossá válik: megértjük, hol tartunk és hogy miért tartunk ott. Sok esetben a múltból jött üzenet azt is tartalmazza, hogy mely családtagjaink élnek látogatásunk pillanatában, és azt is, hogy melyik napon látogatunk oda.

Megtudhatjuk azt is, hogy meddig tart az életünk, de nem kőbe vésett információkat kapunk: ha tudunk, még letérhetünk az ösvényről, különösen, ha figyelmeztetést kapunk rá. Ha a pálmalevél szerint jelenlegi életmódunkkal olyan betegség alakul ki, amibe belehalhatunk, még lehet időnk változtatni, így sorsunk új fordulatot vehet. Ám a levelek ebben az esetben sem tévednek, hiszen írói tudták, hogy elmegyünk értük, így fontos volt számukra, hogy üzenetet hagyjanak nekünk.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix