Barion Pixel A sorsunk előre meg van írva, de belenyúlhatunk a rendezésbe? – Coloré

A sorsunk előre meg van írva, de belenyúlhatunk a rendezésbe?

2021. 11. 12.

A sorsunk előre meg van írva. Te hiszel ebben? Ez vajon azt jelenti, hogy hátradőlhetünk, és minden megy a maga útján?

Nem szükséges az ezotériában hinni ahhoz, hogy azt gondoljuk, egy felsőbb erő igenis hatással lehet az életünkre. Ezért imádkozhatnak még azok is, akik nem hiszen egy Isten létezésében sem. Úgy szokták mondani, hogy a sors nagy rendező. Akkor szokták ezt a kifejezést használni, ha váratlan, be nem kalkulált esemény történik. Vajon tényleg előre meg van írva az, hogy merre tartunk, mi az utunk?

Az élet forgatókönyvírója a sors

Ha hiszünk abban, hogy reinkarnáció útján újra és újra leszületünk a földre, akkor ki tudja, hogy hányadik bőrünkben vagyunk már. Egy személy testét öltjük magunkra és a régmúltban meghatározott viszonyban vagyunk jelen. Vállalt feladatokat teljesítése után ér véget ez az életünk. Csakhogy ez nem mindenkinek sikerül, vagyis addig kell fejlődni, amíg meg nem tesszük azt, amit vállaltunk.

Sors keze
Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

A sorsunkat meghatározza, hogy születésünkkor hogyan állnak a bolygók. Befolyásoló tényező, de inkább útmutatónak nevezhető. Leszületéskor ugyanis megkapunk bizonyos jellemzőket, amelyekkel vagy élünk és használjuk, vagy eltévedünk és nem tudunk azzal mit kezdeni. Végső soron megváltoztathatjuk azt, hogy merre tereljük az életünket, de attól, ami a sorsunkban meghatározott, nem térhetünk el. A sors megadja a lehetőségeket, azonban ezek felismerése tudatosságunktól, felismerésünktől függ. Azaz hiába előre megírt az életünk, az útszakasz megtételének módjába, hosszába van beleszólásunk.

Szabad akarat

Hogy mit is jelent mindez? Azt, hogy eldöntjük nap, mint nap, hogyan akarunk élni. Erre nincs hatással az, hogy milyen csillagzat alatt születtünk, mi a horoszkópunk. Naponta számos döntést hozunk többféle síkon. Éppen így tesszük a saját életünkben is. Magunk választjuk meg, hogy mibe kezdünk bele, mit folytatunk és fejezünk be. Szabad akaratunknak köszönhetően előnyünkre vagy hátrányunkra is változhatunk. Érezhető, hogy nagy felelősség van a kezünkben, mert könnyen hibázhatunk.

Sors és szabad akarat
Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Akkor nem adjuk meg ennek lehetőségét, ha semmit sem csinálunk. Ez az út is a szabad akaratunk része lehet. Azt, hogy mivé leszünk, meghatározza a személyiségünk, a környezetünk, a minket ért hatások. Az értékrendünk ennek mentén alakul ki, de a szabad akarattal helyezzük magunkat a társadalomba. Félelmeink, kétségeink és hibáink folyton formálnak minket és a bejárt utat is.

A sorsunk előre megírt, ugyanakkor a szabad akarat olyan végtelen lehetőségek tárháza, amely mégiscsak formálhatja azt, amit a forgatókönyvben lejegyeztek.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix