Barion Pixel Esőre nemigen volt gusztusunk – Visszatér a régi augusztusunk – Coloré

Esőre nemigen volt gusztusunk – Visszatér a régi augusztusunk

2023. 08. 11.

Az utóbbi napok hűvösebb időjárása visszatér a normális kerékvágásba, és folytatódik a megszokott augusztus: ismét 30 fok feletti lesz a hőmérséklet.

Pénteken már azt kapjuk az augusztustól, amit várunk tőle: napos időre készülhetünk, de itt-ott megjelenhetnek felhők az égen. Mindennek ellenére számottevő csapadékra nem kell készülnünk, és a szél is mérsékelt lesz. A hőmérséklet a hajnali órákban 9 és 14 fok között lesz, nappal pedig 22-27 fokra készülhetünk.

Hétvégén zavartalan napsütésben lesz részünk, csak kevés felhő jelenik meg az égen, és ezek sem lesznek zavaróak, csapadékra sem kell készülnünk. Gyenge szellő fog lengedezni, és a hajnali hőmérséklet magasabb lesz a péntekinél, éppúgy a nappali, amikor is 26 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal. A szombati jó idő azért is jó hír, mert így a Perseidák meteorrajt is megfigyelhetjük az éjszakai égbolton!

Hétfőn folytatódik a meleg augusztus: ragyogó napsütés vár, a csapadék pedig elkerül. A Kisalföldön megélénkülhet a szél, de máshol gyenge lesz a légmozgás. Éjszaka már nem megy 15 fok alá, nappal pedig 33 fok is lehet!

Kedden is sokat fog sütni a nap, csupán helyenként állhatják az útját felhők. Esernyőt nem kell bekészíteni, és a szél is gyenge, jóleső lesz. Hajnalban akár 20 fok is lehet, nappal pedig már 34 fokra melegszik a levegő.

Szerdán gomolyfelhőkre kell készülni, amiből helyenként kialakulhat zápor és zivatar. Ez mit sem fog ártani az időjárásnak, ugyanis az éjszakai maximum a 23 fokot is elérheti, míg a nappali 34 fok lesz, úgyhogy szerencsénk van, ha pont most nyaralunk!

Nyitókép forrása: Pixabay