Barion Pixel Szilveszterkor egyedül – 5 tipp, hogy ne teljen rossz hangulatban – Coloré

Szilveszterkor egyedül – 5 tipp, hogy ne teljen rossz hangulatban

2022. 12. 30.

Szilveszterkor egyedül lenni nem olyan szomorkás állapot, mint karácsonykor, mégis sokaknak nehézséget okozhat, hogy nincs kivel átmenni az új évbe. Több olyan dolog is van azonban, amivel kellemesen tölthetjük az estét, és kifejezetten nincs hozzá szükség társaságra!

Szilveszterkor egyedül – tragédia lenne?

Már-már elvárás, hogy szilveszterkor bulizzunk és jól érezzük magunkat, pedig sokan vannak szilveszterkor egyedül. Ennek különböző okai lehetnek, ám ha csupán arról van szó, hogy nincs kedvünk menni sehová, vagy másnap korán kell kelnünk, akkor sem kell magunkba zuhannunk, mert saját társaságunkban is kiválóan eltölthetjük az év utolsó perceit.

Csak egy este

Elsőként fontos, hogy megértsük: a szilveszter ugyanolyan nap, mint az összes többi. Ilyenkor sokan önfeledten buliznak, hogy a másnapot végigszenvedve valahogy összekaparják magukat az év első munkanapjára. Ha úgy állunk hozzá, hogy nem maradunk le semmiről, ha nem megyünk bulizni, már jó hangulatban zárhatjuk az évet!

Szilveszterkor egyedül lenni annyit tesz, hogy azt csinálunk, amit csak szeretnénk!
Szilveszterkor egyedül lenni annyit tesz, hogy azt csinálunk, amit csak szeretnénk! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Bármit tehetünk!

Ha megállapítjuk, hogy ez is csak egy este, belátjuk, hogy szilveszterkor egyedül lenni pont ugyanolyan, mint az év bármely más estéjén. Ennek ellenére különlegessé tehetjük, így olvashatjuk a karácsonyra kapott könyvet, megnézhetjük, a régóta halogatott filmet, beülhetünk egy kád vízbe, vagy betervezett diétánk előtt nyugodt lelkiismerettel – még idén – megehetjük a karácsonyi maradék finomságokat.

Évértékelés

Ha meg akarjuk adni az este módját, összegezhetjük az évünket. Leírhatjuk, hogy mit terveztünk, ebből mi valósult meg, vagy mik azok a dolgok, amiket nem terveztünk, mégis megvalósultak. Érdemes a jó emlékekre helyezni a hangsúlyt, de ha történt olyan, amiből tanulhattunk, azt is jegyezzük fel, mert még hasznát vehetjük a későbbiekben!

Tervezzünk!

Bár nem tudhatjuk pontosan, hogy mi valósul meg, ettől még tervezhetünk a következő évre. Biztosan vannak dolgok, amiket régóta halogatunk és sikere csak azon múlik, hogy nekiállunk-e. Ha nyelvvizsgára készülünk vagy szeretnénk jogosítvány, a szilveszter lehet az egyik legjobb alkalom arra, hogy elhatározzuk magunkat, és a következő 365 napban meg is valósítsuk, amit szeretnénk!

Készítsünk terveket, még akkor is, ha nem feltétlenül válnak valóra!
Készítsünk terveket, még akkor is, ha nem feltétlenül válnak valóra! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Változtassunk!

Ha valami nem volt jó ebben az évben, és tudunk rajta változtatni, tegyük meg! Változást hozhat egy diéta, de általános jóllétünkért is tehetünk! Ha úgy érezzük, hogy idén semmi jó nem történt velünk, készíthetünk Örömbödönt! Ebben gyűjthetjük azokat a jó élményeket, amik a mindennapok sodrásában elvesznek, ám az adott napon örömet jelentettek nekünk, legyen az egy találkozás egy híres emberrel, vagy egy doromboló cica az ölünkben.

Szilveszterkor egyedül lenni sokakat kiborít, de csak rajtunk múlik, hogy milyenné tesszük az estét. Ha pedig az esik jól, tegyünk úgy, mintha mi sem történne, és feküdjünk le úgy, mintha nem történne semmi, mert ha belegondolunk: tényleg nem maradunk le semmiről, ha alvással töltjük az időt.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix