Csinálj Örömbödönt az új évben!

2022. 01. 01.

Sok-sok jó dolog történik velünk az évben, ám mivel a rosszra könnyebben emlékszünk, gondolkodás nélkül rámondjuk a korábbi évre, hogy rossz volt, holott rengeteg öröm ért minket, csak nem emlékszünk rájuk. Ezért kell felírni őket!

Ugyan feleslegesnek tűnhet, mégis számos előnyünk származhat abból, ha ,,Örömbödönt” vezetünk az évben. Ez lehet egy naptár vagy füzet is. Bödönné akkor válik, ha cetlikre írjuk örömeinket és egy üvegbe tesszük őket.

Azon túl, hogy idővel az apró örömforrásokat is észre fogjuk venni magunk körül, egyfajta rendszerességet is ad az életünkbe, hogy a nap végén leírjuk az egy-egy pozitív dolgot, ami hatott ránk. Ez lehet egy madár éneke, egy dicséret valakitől, de akár az is, hogy aznap nem esett az eső.

Írjuk fel a dolgokat amik boldoggá tesznek
Minden apróság számít/Fotó: Karsa Tímea

Természetesen előfordul, hogy az embernek kutakodnia kell, hogy megtalálja a jót, sőt, vannak napok, amikor semmi jó nem történik, de ilyenkor is van egy Jolly Joker: vége ennek a rossz napnak! Ilyenkor ez az örömforrás, hogy vége, és másnap jobb lesz, hiszen csak jobb lehet!

Ha minden nap vezetjük a jó történéseket az életünkben, egy idő után már akár a reggeli órákban is felfedezhetjük, ami boldoggá tett.

Ha nem tetszik az ötlet, próbáljátok ki csupán tíz napot, és figyeljétek meg, mi történik!

Nyitókép forrása: Karsa Tímea