Őszi idővel folytatódik a január

2023. 01. 12.

Továbbra is várat magára a tél, és folytatódik az eddigi tendencia: enyhe, őszi idő, szél és olykor eső várható a következő napokban.

Pénteken is folyatódik az őszi idő: egész nap felhős időre számíthatunk, a reggeli órákban köddel. Nappal nem várható csapadék, ám estére megérkezhet. Élénk déli szélre számíthatunk, ami ronthatja hőérzetünket. A hőmérséklet -2 és 6 fok között várható a reggeli órákban, nappal pedig 8 fokra számíthatunk – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Szombaton is hasonló időre számíthatunk, így inkább mozis programmal számoljunk, mint egy kiadós kirándulással. Több esőre számíthatunk, mint pénteken, de napközben fokozatosan a keleti országrész felé vándorol a csapadék. A reggeli órákban mínuszok is előfordulhatnak, de jellemzően pluszokat mérhetünk, nappal pedig akár 11 fokig is felmehet a hőmérséklet.

Vasárnap is borús lesz az ég, de jelentős mennyiségű eső nem várható. Este azonban olyan csapadékzóna érkezik, amely miatt több helyen számíthatunk esőre. Reggel -3 és +3 fok közötti hőmérséklettel számolhatunk, nappal pedig 9 fokig mehet fel a hőmérő higanyszála.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix