Megérkezett a tél!

2023. 01. 19.

Januári időjáráshoz képest még nem volt részünk igazi télben, ám a most érkező hidegfront tesz róla, hogy rendesen felöltözzünk!

Az idei tél meglehetősen enyhe volt, ám a mostani hideg levegő kifejezetten csípőssé teszi a reggeleket, és a nappali kellemes hőmérséklet is odalesz.

Pénteken borult lesz felettünk az ég, és bizonyos tájakon akár -4 fokra ébredhetünk, míg máshol enyhébb, + 3 fok is előfordulhat. A keleti országrészben várható eső és havaseső, északkeleten pedig havazás. Bár a nappali hőmérséklet -1 és +5 fok körül alakul, az erős északi szél miatt ennél hidegebbnek érezhetjük.

Szombaton is felhők fogják uralni az eget. Csapadék nem várható, de elszórtan kialakulhat havazás vagy hószállingózás. A Dunántúlon élők viharos széllel számolhatnak. A hőmérséklet a reggeli órákban akár -6 fok is lehet, és délután is -1 és +4 fok közötti értékekkel számolhatunk – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

A vasárnap is leginkább az otthoni programoknak kedvez, ugyanis borús időnk lesz. E napon sokfelé havazhat, különös tekintettel a Dunántúlra, ahol a szél is erős marad. Reggel -8 és +1 fok várható, nappal pedig legfeljebb +5 fokig kúszik a higanyszál.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix