Jöjj vissza vándor, mert nem közelít a tavasz!

2023. 03. 30.

A tavasz ténylegesen olyan, mint egy vándor: vissza-visszatér, ám ez alkalommal többször is visszafordult már, és most is ezt teszi!

Pénteken az ország nagy részén felhős lesz az ég, és a Tiszántúlon esőre is készülhetünk. A hajnali hőmérséklet 5 fok körül lesz, de napközben jelenetős felmelegedés várható. Napközben a napos és felhős időszakok váltják egymást, szórványosan záporra is készülhetünk. A délnyugati irányú szél erős lesz, és ez ronthat a hőérzetünkön, ám mindennek ellenére a hőmérők napközben 16 és 21 fokot fognak mutatni – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Szombaton is felhős lesz az ég, helyenként készülnünk kell esőre is. A szél erős, olykor viharos lesz. A hőmérséklet ezúttal nem megy 20 fok fölé: legfeljebb 17 fok lehet.

Vasárnap is a felhős ég lesz a domináns, és esővel is számolhatunk. A magasabban fekvő területeken havazás is előfordulhat, a szél erős marad. A hőmérséklet 16-17 fokig emelkedhet.

Hétfőn is folytatódik az esős idő és a szél sem veszít erejéből. A nap is előbukkanhat, különösen az északi tájakon, mindennek ellenére helyenként havazást is várhatunk. A nappali legmagasabb hőmérséklet mindössze 12 fok lehet, ami a hét további felében csökkenni fog.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix