Barion Pixel Itt az ősz: szakadó esővel és széllel búcsúzik az október – Coloré

Itt az ősz: szakadó esővel és széllel búcsúzik az október

2023. 10. 27.

Elegáns, késői belépővel érkezik meg az ősz: október utolsó hétvégéjén mindent felvonultat a palettájáról!

Nagyon kegyes volt az időjárás az utóbbi időben, hiszen nemhogy a szeptemberrel, az októberrel sem érkezett meg az ősz. Egészen idáig, ugyanis a téli időszámítással együtt a kevésbé jó idő is beköszönt!

Pénteken a nap túlnyomó részében borult és esős időre készülhetünk. Nem érdemes otthon hagyni az esernyőt, mert szinte egész nap szükségünk lesz rá! Délután lassanként elhagyja a térségünket a csapadékzóna, de ez elsősorban a nyugati tájakon fog érződni. A szél viharos lesz, ennek ellenére azonban a hőmérséklet éjszaka sem megy 10 fok alá, nappal pedig akár 24 fok is lehet!

Szombaton szeszélyes időjárásra van kilátás: napos és erősen felhős időszakok fogják váltogatni egymást, így az eső is hasonlóan kiszámíthatatlan lesz. A szél mérséklődni fog, de lehetnek élénk lökések. A hőmérséklet éjszaka legfeljebb 5 fok lehet, nappal pedig 15-21 fok közötti értékeket mérhetünk – írja a Süssefelnap időjárás előrejelző oldal.

Vasárnap felszakadozik a felhőzet, így többet láthatjuk a napot, mint az ezt megelőző időszakban. Az északkeleti tájakon kialakulhat zápor és zivatar, a szél pedig erős lesz. Az éjszakai hőmérséklet fokozatosan csökken: bizonyos helyeken 3 fok lehet, ám nappal még kellemes 17-24 fokig megy fel a higanyszál.

Nyitókép forrása: Pixabay