Barion Pixel Itt a vénasszonyok nyara! – Coloré

Itt a vénasszonyok nyara!

2022. 10. 06.

Októberben az ember epedve várja, hogy lesz-e vénasszonyok nyara. Úgy tűnik, az időjárás kegyes lesz hozzánk, ugyanis a következő pár napban szép időnk lesz!

Pénteken már érezhetjük a vénasszonyok nyara előszelét, annak ellenére, hogy felhős lesz felettünk az ég, és ködfoltokat is láthatunk. A reggeli órákban akár 5 fokig is csökkenhet a hőmérséklet, viszont napközben a sok napsütésnek köszönhetően 18 és 25 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk – tájékoztat róla a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal. Az északnyugati szél helyenként megélénkül, de az ország nagy részén gyenge marad a légmozgás.

Szombaton ködös lesz a reggel, ám a nappali felmelegedés hatására gyorsan eloszlik. Ugyan lesznek fátyolfelhők az égen, csapadék nem várható, csupán este fordulhat elő az északnyugati megyékben. A reggeli hőmérséklet 5 és 12 fok közt alakul, nappal pedig 20-23 fokot mérhetünk.

Vasárnap egy hidegfront megy el felettünk, mely a reggeli órákban elszórtan záporokat, zivatarokat hozhat magával. A szél helyenként erős lehet, ennek ellenére a hőmérséklet az éjszakai órákban nem megy 7 fok alá, nappal pedig továbbra is kellemes 16-21 fokot mérhetünk.

A jövő hét elején napos időre van kilátás, csapadékra nem kell készülnünk. Mindennek ellenére az éjszakai hőmérséklet drasztikusan csökken: helyenként akár 2 fokot is mérhetünk, ám ennek ellenére nappal marad a 16-21 fok.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix
/egeszseg/test-es-lelek/itt-a-venasszonyok-nyara/