Barion Pixel Implantátum hosszú élettartammal, akár 20-40 évre? (X) – Coloré

Implantátum hosszú élettartammal, akár 20-40 évre? (X)

2023. 11. 13.

Akik érintettek, már a beavatkozás előtt elgondolkodnak azon, hogy vajon mennyire lesznek tartósak az implantátumok. Meddig biztosítják a gondtalan mosolyt számukra a minőségi fogpótlások? Ez a kérdés nem is annyira meglepő, ahogyan maga az elvárás sem, hogy akár 20-40 éves élettartammal rendelkezzenek.

Hogyan válasszunk fogászati klinikát?

Amennyiben a célunk, hogy minél tartósabb megoldással élhessünk, a Halász Klinika fogpótlásai akár egy életre is szólhatnak, tehát a legjobb választásnak bizonyulnak. Ugyanis a tapasztalatok azt igazolják, hogy a 10 éves garancia esetében is a 20-30 éves intervallumot is elérhetik, s akár még többet. Elsődleges céljuk, hogy a minőség mellett a tartósságot is egyre magasabb szintre emeljék.

Erről tanúskodik az az eset is, amelyben a páciens implantátumai már 20 éve stabilan őrzik állapotukat, s az ellenőrzés alkalmával bebizonyosodott, hogy még legalább 10 évig kifogástalanok lesznek.

Ha pedig probléma lépne fel, s újabb implantológiai beavatkozás válna szükségessé a másik állcsonton is, nem maradunk fogak nélkül. Azonnali implantációval rögtön orvosolható a helyzet.

Fogsor Kozeli

Miért lényeges mindez? Legfőképpen azért, mert a foghiány helyén nagyon gyorsan megkezdődik az íny- és a csontszövet sorvadása, ezt nem kell és nem is szabad megvárni. A megoldás a mielőbbi kezelés, így meggátolható a szövetveszteség, ráadásul megőrizhető az egészséges, csipkézett íny, valamint a kellő mértékű csontmennyiség. Ez jelenti a gyönyörű mosoly alapját.

Később már nem biztos, hogy lehetséges vagy csak nagyon nehezen nyerhető vissza az eredeti ínyforma, komplex, hosszadalmas műtétsorozattal.

A tartósság nem alku tárgya!

Amikor fogbeültetésről beszélünk, nem vehetjük félvállról a tartósságot, hiszen lényegében mindenkinek az a célja, a szakembereknek és a pácienseknek is, hogy minél tovább garantált legyen az önbizalommal teli mosoly. Ez határozza meg az egyszerű hétköznapokat, az életminőséget, amely kihat az életünk különböző területeire.

Egy tartósan kezeletlen foghiány mindenre rányomja a bélyegét, nemcsak fizikai szövődményeket, hanem pszichológiai problémákat is okozhat. Csorbul az önbizalom, megjelenik a szégyenérzet, s ez a munkateljesítményt is befolyásolhatja, és persze a társas kapcsolatokat.

Mindenképpen implantológiai kezelésekben jártas klinikát válasszunk, mint például az említett Halász Klinika, ahol a szakemberek rendelkeznek a szükséges szaktudással, sok éves rutinnal, bőséges tapasztalattal.

Élethosszig tartó fogpótlás? Lehetséges?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tartósság terén folyamatosan túlszárnyalják az elvárásokat, a 10 éves garancia mellett nem meglepő a 20-30 éves tartósság sem. Az pedig, hogy idővel az implantátumok akár egy teljes életet kiszolgáljanak, talán nem is olyan távoli cél.