Barion Pixel Erzsébet napján kiderülhet, fehér lesz-e a karácsony! – Coloré

Erzsébet napján kiderülhet, fehér lesz-e a karácsony!

2022. 11. 17.

A népi megfigyelések szerint Erzsébet napján dől el, hogy fehér lesz-e a karácsony, úgyhogy a hétvége időjárása sorsdöntő lehet!

Erzsébet napja a népi megfigyelések szerint utal a karácsonyi időjárásra, ugyanis ha november 19-én esik a hó, akkor karácsonykor is fog. Az előrejelzés szerint hacsak nem tart ,,esőnapot” a pénteki időjárás, akkor ezek alapján bizony idén sem lesz fehér a karácsony.

Pénteken felhős lesz felettünk az ég, ennek eredményeképp az északkeleti területeken havas eső és havazás is várható. Délnyugaton a csapadék eső formájában jelenik meg, ennek megfelelően a hőmérséket széles skálán, -3 és +8 között fog ingadozni a reggeli órákban. Nappal is marad a csapadékos időjárás, amit helyenként erős széllökések kísérnek. A nappali hőmérséklet északkeleten nem megy 5 fok fölé, az ország többi részén a legmagasabb hőmérséklet legfeljebb 10 fok lehet – derül ki a Süssfelnap időjárás előrejelző oldalról.

Szombaton, Erzsébet napján is maradnak a felhők, a napot csak elvétve láthatjuk. Kisebb eső is kísérheti a hétvége első napját, de a szél ereje mérséklődik. A nappali hőmérséklet 1 és 10 fok között alakul.

Vasárnap esővel indítjuk reggelt, de délutánra fokozatosan csökken a csapadék mennyisége. A szél helyenként élénk lesz, így a várható 4-9 fokos hőmérsékletet is hűvösebbnek érezhetjük.

Hétfőn a Dunántúl kivételével mindenhol marad a borús idő, ennek ellenére záporra csak elvétve számíthatunk. A nappali hőmérséklet várhatóan 5 és 10 fok között alakul.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix