Barion Pixel Ennyit a tavaszról – Jön a fagy! – Coloré

Ennyit a tavaszról – Jön a fagy!

2023. 02. 23.

Az elmúlt napok kellemes időjárását hirtelen fagy váltja fel, úgyhogy korai volt még az öröm, ami a tavaszt illeti.

Pénteken felhős lesz az ég, így többfelé várható gyenge eső vagy záporeső. Délután a Dunántúlon és az ország középső tájain csökken a felhőzet és csupán keleten számíthatunk esőre. A szél erős lesz, így jelentősen csökken a hőérzetünk. A reggeli órákban -1 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk, de nappal akár +16 fok is lehet!

Szombaton is felhős lesz az ég, esőre és záporokra országszerte számítanunk kell. A szél erős marad, és a hideg levegő is betör az országba. Bár a reggeli hőmérséklet nem megy +4 fok alá, nappal már csak legfeljebb 10 fokig melegszik a levegő – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Vasárnapra ismét megérkezik a tél. A keleti és a délkeleti tájakon eső várható, máshol havas esőre és havazásra készülhetünk. Reggel -5 és +1 fokra ébredünk, nappal pedig legfeljebb +3 fokig melegedhet az idő.

Hétfőn marad a felhős ég, melynek köszönhetően havazásra és hószállingózásra készülhetünk. Az északi szél olykor viharossá is válhat. A hőmérséklet a hajnali órákban -6 és 0 fok között várható, nappal pedig -1 és +5 fokot mérhetünk.

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix