Barion Pixel 3+1 brutálisan őszinte ok, amiért folyamatosan kizárok embereket az életemből – Coloré

3+1 brutálisan őszinte ok, amiért folyamatosan kizárok embereket az életemből

2023. 08. 19.

Eljön az a pont, amikor az ember úgy dönt, aki nem ad hozzá az életéhez, legalább ne vegyen el belőle, így mehet a levesbe, nincs értelme magunk körül tartani.

Barátságok szövődhetnek a gyermekkorban, fiatal felnőtt korban és valamivel ritkábban, de akár érett felnőttként is. Óhatatlan, hogy cserélődnek körülöttünk a szereplők, hiszen az életünk és mi is változunk. Nem feltétlen ugyanarra van szükségünk 20, 30 majd 40 év felett. Akadnak kifejezetten mérgező személyiségek is, akiknél időbe telik rájönni a kártékony munkájukra, akkor azonban jobb megszabadulni tőlük. Van pár nyomós ok, ami miatt nem tűrhet halasztást, hogy egy-egy személyt parkolópályára rakjunk.

emberek, élet
Forrás: Unsplash

Már magamnak akarok szurkolni

Életem nagy részét drukkerként töltöttem, de ideje magamnak is szurkolni. Befejeztem, hogy az embereket segítve, azok átsétáljanak rajtam. Befejeztem, hogy csendben maradok, ha valaki bántót vagy sértőt mond rólam. Ki kell állnom magamért, és ha ez problémákat okoz a barátságaimban és a családi kapcsolataimban, akkor talán nem jól ítéltem meg a környezetemet. Vannak, akik nem tudják kezelni a változást, nem örülnek a sikereimnek vagy szimplán csak túlhaladtam őket felfogásban.

Nem hagyom bántani magam

Az élet túl rövid ahhoz, hogy újra és újra ugyanazokat a hibákat vétsük. Nem fogok folyamatosan haragudni valakire, amiért nem tisztel vagy bánt engem. Ha egyszer megcsinálja, lehet, hogy adok neki még egy esélyt, megbocsátok. De ha ő nem tanul ebből, majd tanulok én, és nem lépek bele még egyszer abba a kutyagumiba. Ott az ajtó, nem érdemlik meg a drága időm.

Más gondolkodás, vélemény

Az eltérő vélemények egy dolog, de az eltérő erkölcsök egy már problémásabb eset. Arra tanítottak, hogy rendben van ha különböző véleményen vagyunk emberekkel, nem szabad mások felett ítélkezni, igyekezni kell empátiával nyitni a másik oldal véleményére. De van különbség aközött, hogy egy barát utálja a kedvenc műsoromat, vagy netán egy egész embercsoportot. Nincs időm rasszistákra, gyűlölködőkre, homofóbokra, állatbántalmazókra. Nem kellene megmagyaráznom, miért értékes mindenkinek az élete.

ember, idő, élet
Forrás: Unsplash

Megérdemlem, hogy jól érezzem magam!

Nem fogok olyan személlyel foglalkozni, aki tiszteletlenül bánik velem. Nem fogom magam stresszelni, csak azért, hogy udvariasnak és szerethetőnek tűnjek. Nem akarok már megfelelni minden áron, és álarcokat viselni. Nem kerülhetem el mindig a konfrontációt. Pusztán azért, mert családtag vagy ismerős egy számomra mérgező személy, nem fogom az életembe erőltetve tartani. Az számít, hogy milyen érzéseket kelt bennem valaki, nem pedig az, hogy mióta vagy honnan ismerem.

Forrás: Tought Catalog

Borítókép forrása: Unsplash

/egeszseg/test-es-lelek/emberek-eletunkbol-eltunnek/