Egyedi nászajándékok, ha nem (csak) teli borítékot adnál a nagy napon

Hacsak a pár nem jelzi előre, hogy pénzt szeretne kérni, vagy nincs lista, amiről választhatunk, ha jól ismerem őket, szeretek személyesebb ajándékot adni az esküvő alkalmával. Tudom, hogy ez nehéz, mert nem lehetünk benne biztosak, hogy mire vágynak, de feltúrtam az internetet nászajándék tippek után, hozzáraktam a saját ötleteimet és ez lett belőle.

Indul az esküvőszezon, az elmúlt két évhez képest most még több lagzira és ceremóniára számítanak a szolgáltatók is, hiszen a koronavírus miatti korlátozások feloldásával sokan idén akarják bepótolni a 2020-ban és 2021-ben elmaradt nagy napjukat. Így nagy eséllyel mi is meghívást kaptunk már egy-két esküvőre, ahová természetesen nem illik üres kézzel érkezni, el kell kezdenünk nászajándékon gondolkozni. Sokszor a legkézenfekvőbb megoldás, ha egy borítékba valamilyen pénzösszeget rejtünk, és ezt adjuk oda az ifjú párnak, így ők arra költhetik azt, amire a legjobban vágynak. Azonban ha nincs ilyen kikötés a részükről, mi pedig szeretnénk személyesebb, közvetlenebb ajándékkal megörvendeztetni őket, akkor az egy kis fejtörést igényel – de segítek! A következőkben felsorolt dolgokból, élményekből a pénztárcánk, a pár érdeklődése, a hozzájuk fűződő viszonyunk szorossága alapján választhatunk, vannak, amik akár “csak” kísérőajándékként is szolgálhatnak a boríték mellé. 

Azoknak, akik szeretik a hasukat

piknik nászajándék
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

A mondás szerint a férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet az út, de én ismerek sok olyan nőt (meg én is ilyen vagyok), akire ez szintén igaz. Így aztán ezen a vonalon elindulva egy csinos, retro piknikkosár, egy fondü- vagy fagylaltkészítő gép jó nászajándék lehet, főleg mert szerintem ezek olyan dolgok, amiket az ember nem vesz meg magának elsőre, hacsak nem óriási “foodie”. Ha igen, akkor görgessetek lejjebb. Na de ezeken kívül egy drágább, minőségi kerámiaedény, kenyérsütő (ha a pandémia alatt ők kimaradtak a kenyérőrületből) is megállja a helyét. Ha több időnk van rá, akkor rendkívül aranyos meglepetés lehet egy olyan könyvecske, melyben a család és a barátok receptjeit gyűjtjük össze az ifjú pár számára, mellékelve hozzá rövid személyes történeteket – garantáltan nem jön szembe a boltban és életre szóló emlék lesz.

Ha élményeket adnánk

Sky,diving,tandem,self,portrait
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Az “én bárminek örülök”-típusú emberek megajándékozásakor is aduász, ha valamilyen élményre beváltható kupont, ajándékutalványt veszünk, így ez most is játszik. Az esküvő időpontjától függően akár idei fesztiválbérletet is ajándékozhatunk, bár ezek időpontja ugye kötött, és nem biztos, hogy tudunk a pár minden lépéséről, de ha tudjuk, hogy erre vágynak és még nem vették meg, akkor nosza! Időponttól kicsit függetlenebb élmény-ajándék a bortúra, sörkóstoló, páros főzőtanfolyam, tandemugrás és az ezekhez hasonló kurzusok sokasága, és ha tudjuk, hogy épp nem fér bele a büdzséjükbe egy nászút, akkor szállodai- vagy wellnessutalványt is adhatunk. A Meglepkék vagy a Feldobox sokszor a segítségünkre siet, ha tényleg semmilyen ötlet nem ugrik be, csak azt tudjuk, hogy nem akarunk tárgyat adni nászajándék gyanánt.

Berendezni a közös fészket

Airplane,is,on,the,map,among,the,new,year's,christmas
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Talán ez az egyik legnehezebb kategória, mert nem tudhatjuk biztosra, hogy a kiegészítő, dekorációs elem, amit a párnak szánunk, vajon beleillik-e a lakásukba. Persze, jó esetben már meglátogattuk a leendő házaspárt, de ha mégsem, igazán zsákbamacska eltalálni a stílust. Plusz nem szeretnénk egy később feleslegessé váló kacatot rájuk sózni, amit csak akkor vesznek elő, amikor vendégségbe megyünk hozzájuk. Így érdemes kipuhatolni, tényleg örülnének-e egy lakberendezési tárgynak, és ha igen, akkor le is adhatjuk a rendelést például a róluk készített festményre. Ha tudjuk, hogy nagy utazók hírében állnak a házasulandó felek, egy csinos, keretbe foglalt térkép is jó nászajándék, melyet rajztáblára feszítünk rá és rajzszögeket mellékelünk a csomaghoz, így egyszerre díszíthetik vele otthonukat, miközben felidézhetik azokat a helyeket, ahová együtt látogattak el a világban.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A 3 legmakacsabb csillagjegy, akikre senki sem tud hatni