Barion Pixel Csütörtökön megdőlhet a melegrekord – Coloré

Csütörtökön megdőlhet a melegrekord

2022. 02. 16.

Lassanként, de végre elkezdi éreztetni az erejét a tavasz, hiszen csütörtökön nagyon szép időnk lesz, akár a melegrekord is megdőlhet!

Melegrekord februárban?

Csütörtökön reggel erősen felhős lesz az ég, ugyanis egy gyors mozgású csapadékzóna robog át felettünk. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3 és 5 fok között alakul. Napközben egy újabb csapadékrendszer érkezik észak felől, amely a Dunántúlon helyenként, másutt többfelé okoz gyenge esőt vagy záporesőt.

A légmozgás viharossá fokozódik – hívja fel rá a figyelmünket a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal. A hőmérséklet csúcsértéke 8 és 17 fok között alakul, de a nyugati határvidéken kis eséllyel akár a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet értéke, amely bizonyosan jót tesz a már kibújó hagymás virágoknak.

Megdőlhet az eddigi februári melegrekord
Megdőlhet az eddigi februári melegrekord/Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Pénteken reggel változóan felhős lesz az ég, számottevő csapadékra ekkor nem kell számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet – 2 és +4 fok között alakul.

Napközben a Dunántúl északi részén várható záporok kialakulása, másutt csapadék előreláthatólag nem lesz. Északkeleten erős marad a szél, az ország más részein mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 8 és 15 fok között alakul.

A folytatásban valamelyest csökken a csapadékhajlam.