Barion Pixel Bevonzom a pozitív energiát! (x) – Coloré

Bevonzom a pozitív energiát! (x)

2023. 03. 03.

Soha nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy nőnek lenni azt is jelenti, hogy néha bizony elengedjük magunkat és kikapcsolunk. Alkalomadtán adjunk magunknak egy kis pihenőt, forduljunk befelé és tegyük fel a kérdést: mire is van most éppen szükségem? Mi újat és jót adhatok magamnak?

Gyorsan befejezni egy heti riportot, szaladni a gyerekért, főzni valami laktatót, ám egészségeset, sőt halomban áll a szennyes, a mosogatnivaló és ezek után csodálkozunk, hogy nem tudunk elaludni? A kialvatlanság végett a hormonok és az érzelmek hullámvasútján találjuk magunkat és csak nagy erőfeszítések árán vagyunk képesek arra, hogy egyensúlyban maradjunk. Ahelyett, hogy küzdenénk ellene, és ezáltal még több energiát használnánk fel, emlékeznünk kellene arra, hogy egy természetes körforgásban vagyunk: a tevékeny időszakok után a nyugalom fázisai következnek. 

Dm Colore Nonap 1200x675 V2
Kép forrása: dm

Az anyatermészet az ősi erejével támogatást nyújthat nekünk, amelyet az apró növényekben rejtett el. Gondosan szüretelve, körültekintően feldolgozva a gyógynövények teljes mértékben ki tudják fejteni jótékony hatásukat. Hogyan segíthet nekünk nőknek az eukaliptusz, a levendula, és a többi gyógynövény, hogy ha csak egy kicsit is, de megállítsuk körülöttünk a rohanó világot?

  • Az eukaliptuszok az egzotikus növények közé tartoznak, több mint 600 fajuk honos Ausztráliában és Indonéziában – hozzávetőleg 20 faj ágait és leveleit használják eukaliptusz illóolaj kinyerésére. Ha balzsamként bemasszírozzuk a bőrbe, ellazítja az izmokat és ápolja az érzékeny bőrt. Szívesen választjuk az eukaliptuszt különösen télen: gyógynövényes fürdőzés közben garantálja az értékes, nyugodt pillanatokat.
  • A levendula kétségtelenül az egyik legismertebb gyógynövény világszerte. Levelét és virágait a konyhában is használhatjuk különféle ételek elkészítéséhez. Hatását belső-és külső használat esetén egyaránt kifejti. Az alkalmazási lehetőségek széles skálán mozognak: többek között illóolajokat, szappanokat, krémekig és különféle fürdőkiegészítőket készítenek belőle.
  • Az aromás növények, mint a menta, a bazsalikom vagy épp a citromfű kiváló alap­anyagot szolgáltatnak egy frissítő teához vagy limonádéhoz. Kössünk össze körülbelül 15 növényágat és akasszuk fel fejjel lefelé egy száraz, meleg, árnyékos helyre (időtartam: egy hónap). A szárítást követően felaprítjuk, szétmorzsoljuk és üve­gekbe vagy papírzacskókba téve sötét, száraz helyen tároljuk felhasználásig.
  • A kamilla az egyik legsokoldalúbb gyógynövény. Számos területen alkalmazzák: legyen szó hajbalzsamról, vagy ülőfürdőről a bőr ápolásához. A hidratáló kamillakivonatot tartalmazó kenőcsök és krémek nyugtatják az érzékeny bőrt, de akár egyszerűen ízletes kamillateát is főzhetünk belőle.

Tőlem, neked

Manapság elsősorban a virágok, csokoládé, valamint az apró ajándékok jellemzik március nyolcadikát, azt azonban kevesen ismerik, hogy eredetileg a női egyenjogúságot ünnepeljük Nőnapkor. Az 1800-as évek közepén abból a New York-i munkásmozgalmi tűntetésből nőtte ki magát, amelynek céljai a magasabb bérezés és az emberibb munkakörülmények elérése voltak.

Dm Colore Ajandekkartya
Kép forrása: dm

Háláld meg a szeretetet, a gondoskodást és lepd meg családod nőtagjait egy dm ajándékkártyával, amit arra válthatnak be, amit igazán szeretnének!

Boritókép forrása: dm