Barion Pixel Berobban a fagyos tél – Akár -10 fok is lehet – Coloré

Berobban a fagyos tél – Akár -10 fok is lehet

2024. 01. 05.

A sarkvidékről jön a hideg, úgyhogy egyik napról a másikra fagyos télbe csöppenünk.

Pénteken közepesen felhős égboltra ébredhetünk, legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Nagyobb esőre nem kell készülnünk, csupán egy-egy zápor fordulhat elő. A napot élénk széllökések kísérhetik, ami valamelyest csökkentheti a hőérzetünket. A hőmérséklet azonban meglehetősen barátságos lesz, ugyanis éjszaka csupán -2 fokra megy le a higanyszál, nappal pedig akár 13 fokot is mérhetünk!

Szombaton országszerte sok lesz a felhő, a napot nemigen fogjuk látni. Számítanunk kell esőre és záporesőre, és estefelé északkeleten akár havas eső is lehet! A hőmérséklet éjszaka és hajnalban 9 fokig is felmehet, délután pedig 14 fokra is melegedhet az idő – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Vasárnap esős idő vár ránk, ami helyenként hóval párosul, de akár ónos eső is előfordulhat! A szél megerősödik, olykor viharossá fokozódik. Hajnalban 2 és 6 fok közötti értékeket mérhetünk, nappal pedig az előbbiekhez jóval alacsonyabb, -4 és +7 közötti számokat fog mutatni a hőmérő.

Hétfőn borús időre ébredünk, de fokozatosan csökken majd a felhőzet, különösen az északi országrészben. Számítanunk kell havazásra és hószállingózásra, valamint erős széllökésekre. Hajnalban -10 fokig is leeshet a hőmérséklet, és nappal sem fordul pluszba a higanyszál.

Nyitókép forrása: Pixabay.