Barion Pixel Belefagy a kölni a locsolók üvegébe? – Coloré

Belefagy a kölni a locsolók üvegébe?

2022. 04. 14.

A húsvéti időszak rendkívül változatos időt hoz, úgyhogy kérdéses, hogy üvegben marad-e a kölni: lehűlésre, csapadékra, viharos szélre egyaránt számítani kell, sőt hó is eshet!

Nagypéntek: A nap első felében túlnyomóan napos időre van kilátás, ám itt-ott megjelenhetnek felhők. A kora délutáni órákban északnyugat felől megérkezik a hidegfront, útját záporok, zivatarok kísérhetik. Az északnyugati irányú szél a Dunántúlon megerősödik. A hőmérséklet a délkeleti tájakon elérheti a 25 fokot is, míg másutt 20 fok alatt alakulnak a csúcsértékek.

Nagyszombat: A Dunántúlon kivételével sokfelé várható záporeső, zivatar. Az északi irányú szelet sokfelé viharos erejű széllökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet értéke 10 és 17 fok között alakul – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Víz helyett maradjanak az urak a kölninél!
A hidegre való tekintettel víz helyett maradjanak az urak a kölninél! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Húsvét vasárnap: Felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, már csak az északkeleti országrészben alakulhat ki záporeső. A szél veszít erejéből, de továbbra is számítani kell erős széllökésekre. A hőmérséklet 15 fok alatt marad.

Húsvét hétfő: A változóan felhős időben helyenként előfordulhat zápor. Reggel akár fagyhat is, úgyhogy óvatosan a locsolással! A nap további részében sem javul sokat a helyzet, csupán 12 fokig megy fel a hőmérő higanyszála. Az ilyen hűvös idő pont nincsen azok között az okok között, amikért szeretjük a tavaszt!