Barion Pixel Tíz ok, amiért várjuk és szeretjük a tavaszt – Coloré

Tíz ok, amiért várjuk és szeretjük a tavaszt

2022. 04. 07.

A hosszú, sötét és hideg évszak után nem vágyunk másra, csak napfényre és az általa adott melegségre. Hurrá, itt a tavasz!

Bizonyára senki számára nem ismeretlen az az átható érzés, amit a tavasz képes okozni. Imádom, amikor elkap és magával ragad. Ilyenkor úgy érzem, mintha szupererőm lenne. Hogy senki és semmi nem tud megállítani, mert annyira tele vagyok erővel és energiával. Valószínűleg a napfény-madárcsicsergés-nyiladozó természet hármasának köszönhetően egy szempillantás alatt feltöltődik a szervezetem. Hajlamosabb vagyok mindent sokkal szebbnek és jobbnak látni.

A természet ébredése, az állatvilág intenzívebb megjelenése, a melegebb és szebb idő, a napos órák megnövekedett száma ellenére azonban sokan panaszkodnak levertségről, fáradtságról, életuntságról, aluszékonyságról. Az úgynevezett tavaszi fáradtság egy jó ok arra, hogy sajnáljuk magunkat. Ilyenkor nehezebb látni a körülöttünk lévő szépségeket, mégis feltett szándékom, hogy megmutassam milyen csoda van körülöttünk.

1. Illatos virágok, illatos levegő

Meg sem kell jelenniük a rügyeknek, virágoknak, mégis más illata lesz a levegőnek. A melegebb levegő is ludas lehet ebben.

2. Színes világ

A virágoknak nemcsak az illata nyűgöz le, hanem a színei is. Eddig is voltak körülötted színek, de tavasszal valahogy minden sokkal élénkebb és ezt a nyíló virágoknak köszönhetjük.

3. Igény a szabadban töltött időre

Ha pedig már melegebb van odakint, akkor arra is nagyobb kedved támad, hogy több időt tölts a szabadban. A parkban tett séta, a természetben végzett bármilyen testmozgás (akár a kertben végzett munka) energiákat szabadít fel.

Mozgás tavasszal
A kertben való munka is kiváló tavaszi mozgásforma / kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

4. Megnövekedett napos órák száma

Az egyik legnyomasztóbb a télben a sötétség. Most végre visszatér beléd az élet csupán amiatt, hogy világosabb van. Egyre többet bújik elő a nap és már nemcsak fényében mutatja meg magát, de melegében is.

5. Szerelem a levegőben

Ahogy az 1978-as dal is szól: „Love Is In the Air” – valahogy annyira felpezsdít a tavasz, hogy még a szíved is jobban kezd zakatolni. Ha még nem vagy szerelmes, akkor majd leszel.

6. Megérkeznek a tavasz igazi hírnökei

Az állatvilágban is megfigyelhető ez a szerelmes időszak. A gólyák és a fecskék érkezése jelzi, hogy itt van a tavasz. Örömmel tölt el ezeknek a nagy vándoroknak a jelenléte. Költöző madaraink ilyenkor érkeznek vissza telelőhelyükről, hogy nászuk után lerakják tojásaikat.

7. Kevesebb ruha

A reggelek lehetnek csípősebbek, és egy-két nap még lehet hűvösebb, esősebb, de már tudod, hogy közeleg a melegebb idő. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy rétegesen kell öltözködni, azonban már az egészen vékony, könnyed ruházkodásnak is létjogosultsága van.

8. Ruhatár frissítése

A gardróbban teljesen háttérbe szorulnak a téli, meleg, kötött darabok. Könnyű szívvel száműzöd őket azért, hogy helyükre beköltözhessenek a tavaszi, nyári viseleteid. Felfedezhetsz olyat is, amiről már teljesen megfeledkeztél. Némi leltár és szelektálás után helyet szabadíthatsz fel és ez okot adhat arra is, hogy újabbakat szerezz be.

9. Díszítőelemek a természetből

Minden évszakban meg lehet találni a szépséget, de ez az évszak igazán sokat ad. Ekkorra már ki vagy éhezve a színekre, illatokra, szépségre, ezt a tavaszi természet megadja neked virágok formájában. A húsvéti ünnep pedig remek lehetőséget ad arra, hogy a színes és illatos virágokkal valami kreatív dekorációt alkoss.

Tavaszi dekoráció
A természet számos szépséget kínál a tavaszi, húsvéti dekorációhoz kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

10. Reggeli a teraszon, erkélyen

Kinek lenne kedve hidegben kiülni a friss levegőre reggelizni, kávézni? Senkinek! De ilyenkor már sokkal nagyobb a hajlandóság erre, így megalapozhatod a vidám és energiával teli napot.

Ha valami miatt mégis magad alatt lennél, akkor dobd fel a hangulatodat tavaszi remekekkel. A lélek feltöltése mellett gondolj a bőrödre néhány frissítő maszkkal!

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix