Barion Pixel Adomány? Ajándékozás? Mit tehetsz, ha segítenél karácsonykor? – Coloré

Adomány? Ajándékozás? Mit tehetsz, ha segítenél karácsonykor?

2022. 12. 12.

Közeledik a karácsony, ilyenkor pedig jó érzés azokra is gondolni, akiknek a szeretet ünnepén sem jut túl sok boldogság. Kapni jó, de a legjobb segíteni és adományozni.

A karácsony a szeretet ünnepe, ilyenkor sokakban felmerül, hogy nemcsak kapni szeretnének, hanem adni is, erre pedig tökéletes ötlet az adományozás.

Mindenki igyekszik a lehető legjobb, legszemélyesebb ajándékot kitalálni a szeretteinek. De vannak olyanok, akiknek a karácsonyi időszak nem nyugodt és végképp nem meghitt, akiknek segítségre van szükségük. Az ünnepek közeledtével pedig gondoljunk rájuk is, ha megtehetjük. Összeszedtünk néhány olyan kezdeményezést, ahol adományozással segíthetsz a rászorulókon.

Adományozz gyerekeknek: Cipősdoboz Akció

A Cipősdoboz Akció keretein belül doboznyi csomagokat várnak gyerekeknek 0-tól 18 éves korig. Ehhez először is keress egy jó állapotú cipősdobozt, borítsd be csomagolópapírral, döntsd el, hogy fiúnak, lánynak szeretnéd-e adni, és nagyjából hány évesnek. Utána pedig töltsd meg bármivel, aminek egy gyerek örülhet.: ez lehet mesekönyv, játékok, édesség, iskolai eszközök. Törékeny és hamar lejáró dolgokat ne tegyél a csomagba, valamint olyat se, ami nem illik egy gyerekhez – boldoggá akarjuk tenni a karácsonyukat, nem elrontani.

Az országban rengeteg helyen leadhatod a dobozt, december 18-ig várják őket.

adomány
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Adományozz állatoknak: Menhelyek

Az állatmenhelyek, állatmentő szervezetek jelentős része adományokból tartja fent magát. Kevesen kapnak állami vagy önkormányzati segítséget. Állandóan tele vannak, pénzük kevés, pedig rengeteg beteg macska, kutya, és egyéb állat kerül hozzájuk, akiknek kezelésre lenne szüksége. Sok menhelynek a tápokat is nehéz megvásárolni, egyik napról a másikra élnek.

Nagyjából elmondható, hogy bármilyen adománynak örülnek, még oda sem kell utaznod, elég online megrendelned és a címükre kérned a kiszállítást. Adhatsz tápokat, különösen hasznosak szoktak lenni a kölyök- és gyógytápok. Örülnek a gyógyszereknek, kullancsriasztó spotonoknak, etetőtálaknak, de hasznosítani tudják a kutyapelenkát, kötszereket, tiszta, nedvszívó rongyokat, az olyan egyszerű dolgokat is, mint a gumikesztyű, tisztítószerek, szemeteszsákok. Ha felmész a kiválasztott menhely oldalára, biztosan találsz majd egy listát azokról a dolgokról, amikre szükségük van. Ha pedig nem akarsz ezzel fáradni, a pénzadománynak is örülnek.

adomány
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Segíts a vadon élő állatoknak

Az emberiség pusztító tevékenysége miatt rengeteg állat élőhelye vált bizonytalanná, sokakat a kihalás veszélye fenyeget. Bajban vannak a jegesmedvék, a teknősök, a delfinek, a bálnák, csak hogy néhányat megemlítsünk. Nekik is tudsz segíteni, ha bizonyos szervezetek támogatsz. A Club Ocean weboldalán karkötőket vásárolhatsz, amivel egy-egy ügyet támogathatsz. Örökbe fogadnál egy jegesmedvét vagy egy cápát? Ha rendelsz egy karkötőt, kapsz egy GPS nyomkövetőhöz hozzáférést, így megismerheted a nevét és a történetét annak az állatnak, akit az adományod segítségével sikerült megmenteni.

adomány
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix