Barion Pixel Minden csak a fejemben történt – Mondta a súlyos beteg férfi, aki 6 kilót fogyott hetente – Coloré

Minden csak a fejemben történt – Mondta a súlyos beteg férfi, aki 6 kilót fogyott hetente

2024. 07. 06.

A férfi megmagyarázhatatlan oknál fogva fogyott és rosszul volt, kollégái mégsem hittek neki.

A férfi rejtélyes oknál fogva fogyott, de az orvosok mentális betegségként tekintettek a tüneteire.

Mentális betegségnek tekintették annak a férfinak az állapotát, aki rendkívül gyorsan, heti több mint egy kilót fogyott. A most ötvenegy éves férfinál tinédzserkorában Crohn-betegséget állapítottak meg, miután komoly gyomorfájdalmai voltak. Próbált egészségesen táplálkozni, majd egy háromhónapos bangladesi nyaralás során sikerült visszanyerni a súlyát is. Miután visszatért az Egyesült Királyságba, sebésze a gyógyulását látva eltekintett a bél egy részének eltávolításától, és szteroidot írt fel neki.

A férfi, aki fogyott

A fájdalmak újra előjöttek, ahol végül mégis elvégezték a laparotóimát, a bél egy darabjának eltávolítását, de négy évvel később a fájdalom visszatért, és a férfit ismét a halál torkából hozták vissza az orvosok. Az azóta felépült férfi folyamatos gyógyszeres kúrára szorul, és ha elfelejti magával vinni a gyógyszereket egy nyaralásra, a belei felmondják a szolgálatot.

A férfi folyamatosan fogyott és fájdalmai is voltak / Kép forrása: Tharakorn / Getty Images
A férfi folyamatosan fogyott és fájdalmai is voltak / Kép forrása: Tharakorn / Getty Images

Azt hiszem, nagyon sok embernek fogalma sincs arról, hogy mi a Crohn-betegség, és hogy milyen hatással van az emberekre. Még akkor is, amikor nagyon beteg voltam, és pincérként dolgoztam, a kollégák azt hitték, hogy megpróbálom lógni a munkából, vagy azt gondolták, hogy a Crohn-kór valami elmebetegség.

Meglátása szerint több illemhelyre lenne szükség, hiszen a Crohn-betegség nem játék, és nem tudni, hogy mikor üt be a krach.

Forrás: Mirror.

Nyitókép forrása: Getty Images

/egeszseg/test-es-lelek/a-ferfi-aki-6-kilot-fogyott/