,,Valamire csak jó lesz” – avagy mikortól kóros a gyűjtögetés?

Sokan hajlamosak vagyunk olyan dolgok gyűjtögetésére, amikre valójában soha nem lesz szükségünk, mégis foglalják a helyet, hiszen sosem lehet tudni, hogy nem adódik-e olyan alkalom, amikor mégis jól jön. ,,Valamire csak jó lesz” – honnantól számít kórosnak ez a hozzáállás?

Omikron dilemma: véget vethet a világjárványnak, vagy csak most jön a java?

Csaknem két éve küzd az emberiség a Coviddal, a koronavírus különböző változataival. A tavaly novemberben azonosított, újabb tünetekkel jelentkező omikron-variáns miatt a döntéshozók a harmadik oltás felvételére sürgetnek, egyúttal többen beharangozták a világjárvány végét. Az optimizmus ellenére a WHO óvatosságra int: a túlzott elbizakodottság beláthatatlan következményekkel járhat.

100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk

Holnap legtöbb helyen még kisüt a nap, pénteken viszont jönnek a felhők és a légmozgás erősen viharossá fokozódhat: akár 100 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek.

A 7 legjobb természetes antibiotikum: télen különösen jók a szervezetnek

Az antibiotikumok felfedezése hatalmas áttörést jelentett az emberiség történetében, hiszen segítségükkel számos olyan betegség gyógyíthatóvá vált, amely korábban rengeteg halálos áldozatot követelt. Az első felfedezett a penicillin volt az 1940-es években, amit hamarosan a cefalosporinok, tetraciklinek és karbapenemek követtek. De antibiotikumokat szerencsére nem csupán a patikában, hanem a természetben is találunk.

Mandela-effektus – 5 dolog, amire lehet, hogy te is rosszul emlékszel

Az agyunk és emlékeink sokszor megtréfálnak minket, van, hogy olyan dolgokat tudunk felidézni, amik meg sem történtek. Ehhez kapcsolódik a köznyelvben Mandela-effektusnak hívott jelenség.