Barion Pixel Zöldfűszeres lazackrém, ami csak úgy olvad a szánkban! – Coloré

Zöldfűszeres lazackrém, ami csak úgy olvad a szánkban!

2023. 08. 15.

A lazac nemcsak sülve, zöldségekkel fogyasztható, hanem lazackrém formájában is, és igazán laktató, mennyei kence válik belőle!

A lazackrém az egyik legjobb dolog, ami ezzel a halfélével történhet. Gyakori, hogy fűszerezve, és sülve, párolva fogyasztjuk, és élvezzük a csodás narancssárgás-rózsaszín húsú, laktató halat. Előnye, hogy a legtöbb halfélével ellentétben nincs benne szálka, vagy csak elenyésző mennyiségben, így még azok is nyugodt szívvel fogyaszthatják, akik csupán a szálka miatt ódzkodnak a halaktól.

A lazac gazdag Omega-3 zsírsavakban, emellett pedig olyan fehérjéket tartalmaz, amik elengedhetetlenek, ha edzés során fontosnak tartjuk az izmok növelését. A szívünk is profitál belőle, és az egész testünk, hiszen B3-, B6-, és B12-vitamint is magában hordoz.

Bár kiválóan megy hozzá a kapor, ebben a receptben egészen más oldalát emeljük ki a fűszerekkel.

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt lazac
  • 20 dkg natúr krémsajt
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • paradicsom
  • friss bazsalikom, oregánó és újhagyma zöldje ízlés szerint
  • tört színes bors

Így készül a zöldfűszeres lazackrém:

A füstölt lazac kétharmadát finomra aprítom. A zöldfűszerekkel ugyanígy teszek. A citrom héját lereszelem, a levét kifacsarom. Egy keverőtálba teszem a lazacot, a fűszereket, megöntözöm a citrom levével, majd mehet rá a héja is. Ezután ízlés szerint sóval és borssal ízesítem. A sóval érdemes csínján bánni, mert a füstölt lazac önmagában sós. Összeforgatom, a tál tartalmát letakarom, és pár órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

Számomra tetszőleges pékárura kenem: kenyérre, zsemlére, focacciára vagy kiflire, majd a krémre kerül még egy kevés a maradék lazaccsíkokból, és végül paradicsomot teszek rá, és fogyasztom is! Vendégvárónak is kiváló, de reggelire és vacsorára is isteni, ráadásul egy gyors, laktató ebéd is lehet belőle!

Nyitókép forrása: Hadarik Rita