Barion Pixel Rendhagyó Caprese saláta avokádóval – Coloré

Rendhagyó Caprese saláta avokádóval

2022. 08. 16.

A Caprese saláta jellemzően mozzarellából, paradicsomból és bazsalikomból készül, ám most rendhagyó módon avokádót használtunk hozzá!

A Capri szigetéről származó Caprese saláta egyfajta gasztronómiai motívum, ami az olasz zászló színeit hivatott képviselni. Ez ebben a változatban sem vész el, ám az avokádó ad neki egy másik zöld árnyalatot is!

Hozzávalók:

  • 400 gramm paradicsom
  • egy fél érett avokádó
  • 100 gramm mozzarella sajt
  • 2 teáskanál citromlé
  • egy csipet só
  • egy csipet frissen tört bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • friss bazsalikomlevelek

Így készül ez a különleges, avokádós Caprese saláta

Tegyük a citromlevet egy kis zárható üvegbe, adjuk hozzá a sót, és várjuk meg, amíg a só feloldódik benne. Ha ez megtörtént, adjuk hozzá a borsot és az olívaolajat. Zárjuk le az üveget és rázzuk addig, amíg szép, selymes öntet-állaga lesz. Ez az úgynevezett vinaigrette.

A paradicsomokat megmossuk és felkarikázzuk, a mozzarellát szintén felszeleteljük.

A fél avokádót meghámozzuk (ha érett, könnyen lejön a héja) és vékony szeletekre vágjuk.

Nemcsak új ízeket, hanem új színeket is kap a Caprese saláta ha avokádót is teszünk bele!
Nemcsak új ízeket, hanem új színeket is kap a Caprese saláta ha avokádót is teszünk bele! / Fotó: Hadarik Rita

Tálaláskor felváltva egymás mellé helyezzük a paradicsom-, a mozzarella- és az avokádószeleteket.

Meglocsoljuk az öntettel és friss bazsalikomleveleket szórunk rá.

További egészséges finomságokért látogass el a Rita konyhája Facebook-csoportba.

Szereted az avokádót?

Az avokádó rendkívül érdekes alapanyag, hiszen ugyan íze nem tolakodó, mégis sokat tud dobni az ételeken. Nincs ez máshogy a krémes, avokádós burgonyasaláta esetében sem, ami akár laktató főétel is lehet, de húsok mellé is kiváló!