A mandulatorta története egészen a 16. századig nyúlik vissza, és népszerűsége azóta is töretlen – nem véletlenül! Mi egy gluténmentes verziót hoztunk Nektek!
Hozzávalók:
- 25 dkg őrölt mandula
- 5 dkg étkezési keményítő
- 12 dkg porcukor
- 5 gramm sütőpor
- egy csipet só
- 18 dkg fehércsokoládé
- 5 nagyobb tojás
- 6 dkg kristálycukor
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra melegítem.
Először összekeverem a száraz hozzávalókat: az őrölt mandulát, a keményítőt, a porcukrot, a sütőport és egy csipet sót. A Mesterszakács javaslata alapján tehetünk még hozzá két citrom reszelt héját is, amitől kellemes, pikáns ízt kap a tortánk. Alaposan összekeverem, és hozzáadom a felaprított csokoládét és az olívaolajat is, ezzel is jól elkeverem.
Egy másik tálban a tojásokat kikeverem a kristálycukorral, egészen addig, amíg ki nem fehéredik. Hozzáöntöm az eddigiekhez, jól összedolgozom, majd egy 24 centiméteres csatos tortaformába öntöm.
Az előmelegített sütőbe teszem öt percre, majd visszacsavarom 175 fokra és így sütöm 45 percig.
Amint készen van, kiveszem, hagyom langyosra hűlni és vaníliás porcukorral megszórva tálalom.
Tipp:
Tálalásnál bátran kínáljunk hozzá egy kis lekvárt is!