A mikró sok mindenre képes, így bögrés süteményt is készíthetünk benne. Pár hozzávaló, és készen is van, akár a munkahelyen is!
A munkahelyi stresszt sok mindennel próbálhatjuk orvosolni, így akár ezzel a bögrés süteménnyel is! Akár egy dobozban is összekészíthetjük a hozzávalókat, és amikor úgy érezzük, gyorsan összeüthetjük, és bedobhatjuk a mikróba. Garantáltan mindenki a csodájára fog járni, ha a munkahelyi bögrénkből falatozzuk a finom csokis sütit!
Nemcsak munkahelyekre ideális azonban, hanem otthonra is, hiszen rendkívül könnyű elkészíteni, így ideális arra, hogy a kis szakácsok segítsenek benne, mert a sikerélmény garantált!
Hozzávalók:
- 4 csapott evőkanál finomliszt (vagy tönkölybúzaliszt)
- 2-3 csapott evőkanál cukor (vagy édesítőszer)
- fél kávéskanál sütőpor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 közepes tojás
- 2 evőkanál olaj (ét- vagy dióolaj)
- 2 evőkanál tej
Így készül a bögrés sütemény mikróban:
A bögrés süteményt háromdecis bögrében érdemes elkészíteni, ugyanis a tészta valamelyest nő, így szüksége van a térre.
Elsőként a kiválasztott bögrébe kanalazom a lisztet, és mehet rá a kakaópor, a cukor és a sütőpor is. Jól összekeverem a hozzávalókat, ügyelve arra, hogy csomómentesek legyenek! Egy kisebb tányérban összekeverem a tojást, az olajat és a tejet, majd beleöntöm a bögrébe, és egy villával úgy elkeverem, hogy ne legyenek benne csomók, gömböcök.
A bögre szélét és oldalát letörlöm. Erre azért van szükség, hogy az esetlegesen oldalára folyt hozzávalók ne süljenek rá.
A mikrót 800 Wattra állítom, és három percre berakom a bögrét. Amint az idő lejárt, fél percre még bent hagyom.
Fogyasztható egyenest a bögréből, de tányérra is szedhetjük. Ez esetben egy késsel vágjuk körbe a sütemény oldalát.
Önmagában is finom, de kávéval, kakaóval, lekvárral, tejszínnel vagy mogyorókrémmel az igazi!
Nyitókép forrása: Hadarik Rita