Barion Pixel Még hogy a lepény nem lehet diétás! Próbáld ki a ribizlis-rebarbarás verziót! – Coloré

Még hogy a lepény nem lehet diétás! Próbáld ki a ribizlis-rebarbarás verziót!

2022. 08. 23.

A lepény rendkívül népszerű étel, ugyanis ahogy készülhet sósan, úgy édesen is. Mi most egy ribizlis-rebarbarás verziót mutatunk!

A lepény is nagyanyáink egyik klasszikus étele, ám mára már ez is készülhet alternatív hozzávalókból. Ebben a verzióban sem a megszokottakat használtuk, de nem kell megijedni: mindegyik beszerezhető a sarki boltban.

Hozzávalók

  • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 70 g nádcukor
  • 70 g kókuszzsír vagy vaj
  • ½ csomag sütőpor vagy 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 100 ml hideg víz

A töltelékhez:

  • 3 vastag szár rebarbara
  • 25 dkg szemezett ribizli
  • fahéj
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 púpos evőkanál kukoricakeményítő

Így készül ez a színpompás lepény

A tészta száraz elemeit keverjük össze, majd adjuk hozzá a kókuszzsírt vagy a vajat, és kezdjük el gyors mozdulatokkal összemorzsolni! Annyi hideg vizet adjunk hozzá, hogy rugalmas linzertésztát kapjunk!

Ha készen van, tegyük a hűtőbe 1 órát pihenni.

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és nyújtsuk bele a tésztát úgy, hogy legalább 2,5 cm magas pereme legyen. Erre tegyük rá a megmosott, megtisztított gyümölcsöket. A rebarbara fás részeit vágjuk ki, és szeleteljük kicsi darabokra, majd ezt is öntsük rá a tésztára, és szórjuk meg ízlés szerint fahéjjal.

Ne vigyük túlzásba a fahéjat a gyümölcsökön, mert elvész a lepény igazi íze!
Ne vigyük túlzásba a fahéjat a gyümölcsökön, mert elvész a lepény igazi íze! / Fotó: Hadarik Rita

A joghurtot keverjük egyneműre a mézzel és a keményítővel, majd öntsük rá a gyümölcsökre.

A süteményt 180 fokos előmelegített sütőben 35 percig süssük.

További egészséges finomságokért látogass el a Rita konyhája Facebook-csoportba.

Bolondja vagy a ribizlinek?

Ennek a málnakrémtortának nemcsak az íze ejt rabul, hanem a külleme is, és ehhez bizony sok köze van a ribizlinek is! Nézd meg, hogyan készül!