Tombol az eperszezon, lassanként véget is ér, úgyhogy ki kell használni ezt a csodálatos gyümölcsöt, amíg rendelkezésünkre áll. Ezzel az eperlikőrrel azon túl, hogy különleges italt készítünk, eltehetjük az idei eper legjavát.
Hozzávalók:
- 70 dkg eper
- 25 dkg cukor
- fél citrom leve
- 8 mentalevél
- fél liter fehér rum
Így készül a mámorító eperlikőr:
Az epreket megmosom, a zöldjüket eltávolítom, majd felkockázom a gyümölcsöket. Két befőttesüveg aljában egyenlően elosztom a cukrot, a citromlevet és a mentaleveleket, majd meglocsolom őket a szintén egyenlő arányban elosztott rummal. Összekeverem az üvegek tartalmát, és az epreket is beleteszem, majd a tetőt jó szorosan ráhúzva összerázom a keveréket.
3-5 napra a hűtőbe teszem, és minden nap rázok rajta egyet-kettőt, hogy a cukor biztosan feloldódjon. Ez idő elteltével leszűröm az italt, és mutatós üvegekbe töltöm.
Tipp:
A rum áztatta epreket nem érdemes kidobni, hiszen süteménybe kiváló, de kínáláskor is tehetünk belőle a poharak aljába!
Ha imádod az epret, készítsd el ezt az eper és csokoládé házasságából született mousse-t!
Nyitókép forrása: Karsa Tímea