Nem csak zacskóból készíthetünk finomságot, és erre ez a házi csokipuding a legjobb példa!
A pudingokat jószerivel a boltban kapható porokból készítjük el. Számos előnye van a por -formátumnak, ugyanis amellett, hogy gyorsan készen van, még nagyon finom is! Mindennek ellenére érdemes nekiállni ennek a házi csokipudingnak, mert isteni finom, és legalább pontosan tudni fogjuk azt is, hogy mi van benne!
Hozzávalók:
- 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 10 gramm holland kakaópor
- 30 gramm kukoricakeményítő
- 30-40 gramm porcukor
- 500 ml tej
- 1 teáskanál kókuszzsír
Így készül a házi csokipuding:
Elsőként 100 ml tejet mérek egy kisebb lábasba. Ha van rá mód, használjunk olyat, amiben nem ég le a tej! A tűzre teszem a lábast, majd beletördelem az étcsokoládét. A maradék tejet egy másik lábasban vagy mikróban megmelegítem. A lábas tartalmához adom a porcukrot, a kakaóport és a keményítőt, majd csomómentesre keverem. Ekkor mehet hozzá a maradék megmelegített tej, és kevergetve addig főzöm, amíg puding állagú nem lesz.
Ha elkészült, belekeverem a kókuszzsírt, és hideg vízzel átöblített mutatós poharakba szedem. Érdemes rögtön letakarni fóliával, mert ezáltal nem bőrösödik be a pudingunk teteje. Amint valamelyest lehűltek, hűtőbe teszem őket, tálaláskor pedig tejszínhabbal, gyümölccsel vagy önmagában tálalom.
Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix