Ugyan édeskrumpli az év nagy részében kapható, mégis ősszel érezzük a legfinomabbnak: nemcsak színe, hanem íze is ilyenkor a legkellemesebb, és kiválóan párosítható különböző hozzávalókkal, ez esetben például a körtével.
Hozzávalók:
- 1 nagy evőkanál vaj
- kb. 75 dkg édeskrumpli
- 2 nagyobb érett (de nem túlérett!) körte
- 9 dl zöldség alaplé
- 2,5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A krumplikat megmosom, meghámozom és felkockázom. Éles szerszám szükségeltetik hozzá, ugyanis nem adja könnyen magát. A körtékkel is ugyanígy teszek, majd egy lábasban megolvasztom a vajat és rádobom a zöldség- és gyümölcsdarabokat. Alaposan áthevítem őket a vajon, ráöntöm az alaplevet és fedő alatt puhára főzöm nagyjából 30 perc alatt. Ha puhára főttek összeturmixolom őket, ismét tűzre teszem, felöntöm a tejszínnel és még egy utolsót forralok rajta.
Tipp:
Kenyérkockákkal, vagy ami még jobb: sajtchips-szel tálalom.
Nyitókép forrása: Karsa Tímea