Barion Pixel Chilis sütőtökkrém – Az őszi szendvicsek ásza – Coloré

Chilis sütőtökkrém – Az őszi szendvicsek ásza

2023. 11. 26.

Ha sütőtökkrémet készítünk, számos módon ízesíthetjük. Mi most egy chilis változatot mutatunk!

A sütőtökkrém kétségkívül az egyik legjobb dolog, ami egy sütőtökkel történhet. Bár készülhet belőle leves, palacsinta és zabkeksz is, a krémes verzió egészen más ízeket ad, különösen akkor, ha egy kis chilivel bolondítjuk meg!

Míg a chili arról gondoskodik, hogy C-vitaminhoz jussunk, addig a sütőtök B- és E-vitaminokat biztosít számunkra, és a halakban megtalálható Omega-3 zsírsav is rejtőzik benne. Természetesen nem elsősorban ezek miatt esszük azonban, hanem azért, mert finom!

Hozzávalók:

  • 23 dkg sült sütőtök (héj nélkül)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 dkg kókusztej
  • só (ízlés szerint)
  • tört színes bors (ízlés szerint)
  • chili (ízlés szerint)

Így készül a chilis sütőtökkrém:

Elsőként a sütőtököt félbevágom kimagozom, majd kisebb darabokra vágom. 200 fokos sütőben puhára sütöm őket, majd 23 dkg-t lemérek a sütőtök húsából a krémhez. A hagymát apróra vágom, és egy kevés olajon üvegesre párolom. Az időközben kisebb kockákra vágott sütőtököt, a kókusztejet és kész hagymákat turmixgépbe teszem, és sóval, valamint ízlés szerint borssal és chilivel ízesítem.

Addig turmixolom a hozzávalókat, míg kellemesen krémes állagot nem kapok. Reggelire vagy vacsorára is kitűnő pirítóson és friss kenyéren is.

Nyitókép forrása: Hadarik Rita