Lassanként érkeznek a friss, tavaszi gyümölcsök, ám erre még várnunk kell. Ilyenkor nyúlhatunk egy állandó segítőnkhöz, a banánhoz, ami amellett, hogy üde ízt kölcsönös a pohárkehelynek, a kakaóval kiegészülve lehetetlen abbahagyni!
Hozzávalók:
- 25 dkg krémes állagú túró
- 5 darab kisebb banán
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 4 evőkanál holland kakaópor
- kb. másfél dl tej
- cukor – ízlés szerint
Így készül ez az isteni pohárkehely:
A túrót ízesítem egy csomag vaníliás cukorral, belekarikázok két banánt, és összeturmixolom. Ha sűrűnek találom, egy-két evőkanál tejjel lazítom.
A maradék három banánt is összevágom és összeturmixolom. A pépbe szórom a négy evőkanál kakaót, és a másik csomag vaníliás cukrot, majd összekeverem. Ez sűrűbb lesz, mint a túrós, úgyhogy mindenképpen kell bele tej, amit apránként adok hozzá. Ne legyen se túl folyós, se túl kemény, de azért essen le a kanálról!
Ha mindkét krém megvan, tetszés szerint poharakba rétegezem. Rögtön fogyasztható.
Tipp:
Érdemes külön-külön kóstolgatni a rétegeket, hogy elég édesek-e, és igény szerint tovább édesíteni.
Nyitókép forrása: Karsa Tímea