Barion Pixel Ugrálva fogyni, jó zenékre mozogni, ízület kímélően sportolni? Létezik! – Coloré

Ugrálva fogyni, jó zenékre mozogni, ízület kímélően sportolni? Létezik!

2020. 11. 23.

Néhány éve még csak a legbátrabbak kiváltsága volt belebújni a kangoo cipőbe és végig mozogni egy órát az edzőteremben, azonban mára már az egyik legnépszerűbb sporttá nőtte ki magát az aerobik távoli rokona, a kangoo. A kengurukat megszégyenítő ugrótehetséggel felruházó korcsolya és cipő szerelemgyerekekén létre jött lábbeli felhúzása után, egy teljesen új világ nyílik meg.

Ami a kangoo jumps eredetét illeti, születés története nem is olyan régre, 1994-re nyúlik vissza, és az eredeti elképzelések szerint rehabilitációs célokat szolgált a mára már a sportág jelképévé váló cipő. A különleges lábbeli megalkotásának motivációja az volt, hogy a sérülésük miatt a mozgásban gátolt betegek újra átélhessék a testmozgás örömét. Mindezt pedig úgy, hogy a semmilyen káros behatás ne érje az ízületet.

M5 urgalva

Az ötletet egy svájci cég tulajdonosa, Denis Neville szabadalmaztatta, aki azóta szintén az iparban tevékenykedik, és tökéletesíti, fejleszti a cipőket. Egyébként az első kangoo cipőket 1994-ben, a Párizsban megrendezett SISEL Sport Vásáron mutatták be.

Nem véletlen a lábbelinek szentelt figyelem, hiszen a mára már tökélyre fejlesztett cipő lehetővé teszi azt, hogy bárki élvezhesse a sport örömét anélkül, hogy plusz terhet rójon az ízületeire. A rugalmas, különleges kialakítású cipőnek köszönhetően ugyanis a mozgás élménye olyan, mintha súlytalanul kocognánk végig egy ugrószőnyegen.

Mi fán terem a kangoo?

A kangoo kifejlesztése egyrészt annak köszönhető, hogy az aktív nagyobb igénybevételt jelentő mozgásformákat sokan nem tudják űzni az ízületi vagy térd problémák miatt. A speciális kialakítású cipőn ellipszis rugó és feszítő szalagok helyezkednek el, amelyeknek köszönhetően a gerincre és az ízületekre mért ütések csökkennek, a lábbeli ezek nyolcvan százalékát nyeli el. A sportsérülések kialakulási esélye így minimalizálódik, és azok is bátran kipróbálhatják, akik túlsúllyal bírnak, hiszen nem veszélyeztetik a térdízületeket.

Ezt a fajta pörgős, bulizós edzésformát olyanok számára ajánlják, akik a dinamikus, aktív mozgást részesítik előnyben. A sportok ezen válfaja javítja a koordinációs készséget, az állóképességet, illetve a szívműködést. Az aktív igénybevételnek köszönhetően, erősíti az izomzatot, és fejleszti a rugalmasságot. Egy kiadós edzés során közel huszonöt százalékkal több kalóriát égethetünk el, mint más sportok esetében. Ez annak számlájára írható, hogy a kangoo alapvetően aerob mozgásforma, így azon a pulzusszámon dolgoztatja a szervezetet, ahol az a zsírból fedezi az elégetett kalóriákat.

Magas kalóriaégető hatása miatt alkalmas a súlyvesztésre, illetve a test formálásához és erősítéséhez. Használata a sportágakon belül is szerteágazó, alkalmazható például az atlétikában is. Jelenleg az edzőtermek első számú favoritja, és leggyakrabban csoportos órák keretein belül találkozhatunk ezzel a sportággal. Persze nem csak az edzőteremben élhetjük át a mozgásforma nyújtotta élményt, hanem otthon is, sőt, a legnépszerűbb videomegosztó portálon számtalan ingyenes edzésvideó is megtalálható.

Forrás: Pixabay.com

/egeszseg/mozgas/ugralva-fogyni-jo-zenekre-mozogni-izulet-kimeloen-sportolni-letezik/