Barion Pixel Egészség a fa alá (X) – Coloré

Egészség a fa alá (X)

2023. 12. 10.

Praktikus fitness eszközökkel akár egy kisebb edzőtermet vagy relaxációs zónát ajándékozhatunk egészségtudatos családtagjainknak és barátainknak idén karácsonyra. Akár egy havi fitness bérlet árából is szuper eszközöket szerezhetünk be, amelyekkel mindennap kellemesen felfrissülhetünk. Ha a napi futás közben nem csak a falakat szeretnénk nézni, akkor az USB alapú virtuális edzőprogramok elhozzák nekünk a tengerparti futás élményét! A pilates karika és a masszírozó henger pedig kéz a kézben jár: a karika a mély izmokra fókuszálva kínál átmozgató és erősítő gyakorlatokat, a henger pedig segít ellazítani és megnyugtatni az izmokat a reggeli vagy esti edzések után. Ugye, hogy jól hangzik? Mutatjuk a tippeket 3 árkategóriában, hogy mindenki találjon kedvére való egészséges kényeztetést a fa alá!

Fitnesz kiegészítők 1 havi fitness bérlet áráért

Ezek a kiegészítők nem fogják kiüríteni a pénztárcánkat, épp ellenkezőleg! Egy havi fitness bérlet árából hosszú évekre élménnyé varázsolhatjuk az otthoni edzést! Ha 30 000 forintos összeghatár alatt keresünk forradalmi megoldásokat, az alábbi két aprócska eszköz hatalmasat fog szólni.

Sporteszkoz Karacsonyra

Virtuális élmény futás közben

A futók világában az egyik legizgalmasabb kihívás az edzések sokszínűsége és az örökös motiváció fenntartása. Végtelenül inspiráló lehet a futópadra lépni és egy pillanat alatt átváltani Kairó utcáira, New York forgatagába vagy éppen egy csodás tengerparti futásra. Az USB alapú rendszerek pontosan ezt a virtuális valóságot hozzák el számunkra. A Toorx TRX App Gate sticket a futógép kijelzőjéhez csatlakoztatva különböző edzésprogramok, útvonalak vagy edzéstervek közül választhatunk. A program a világ minden tájáról tartalmaz geolokalizált videókat, több, mint 75 000 km távolságban. Az alkalmazás a felhasználók igényeire szabva válogat különböző nehézségi szintű és hosszúságú futó programokat, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt. Ráadásul az interaktív funkcióknak köszönhetően a felhasználók láthatják az edzés adatait, az útvonalukat, és akár virtuális versenyeken is részt vehetnek más futókkal együtt.

Funkcionális heveder készlet

A funkcionális heveder készlet a fitness eszközök svájci bicskája. Egy aprócska, könnyen hordozható táskában ott lapul a lehetőség egy egész edzőteremnyi gyakorlathoz. Hihetetlen, de ez a kis csomag mindent tud, amire csak szükségünk lehet egy változatos és hatékony edzéshez. Vegyük például a TRX edzéseket vagy a sprint futásra való felkészülést. Az erőfejlesztést, állóképességet és mozgékonyságot egyesítő funkcionális edzések során a hevederek segítségünkre lehetnek a különböző szögű húzódzkodásokhoz vagy lábgyakorlatokhoz, így fejlesztve az izomzatot és a központi stabilitást. És ne feledkezzünk meg a rehabilitációról vagy a gyógytornáról sem! A funkcionális hevederek könnyedén szabályozható ellenállása segíthet a mozgás helyreállításában és az izmok erősítésében sérülések vagy kisebb traumák után.

Sporteszközök 100 000 forint alatt

Ezek az eszközök talán kicsit szokatlanok, de a hasznukat érezni fogjuk néhány alkalom után és még a lakásban sem kell folyton kerülgetni őket! Ráadásul mindkettő teljes edzést kínál!

Súlymellény

Akár egy extrém fitness ruha is lehetne, de nem az! Csak felkapjuk és máris olyan érzés, mintha a hátunkon lenne egy apró csomag, ami edzi a testet. Furcsa, ugye? Elhihetjük, ez az egyik legtrükkösebb, ám annál hatékonyabb fitness eszköz. Képzeljük el, hogy a reggeli futáshoz csak ezt a mellényt kell viselni, és máris az egész testünket edzettük. Vagy még jobb: egyszerűen csak járkáljunk vele a lakásban! A súlymellény a gravitációval „játszik”, olyan, mintha nem is lenne rajta semmi. Persze igazán nagy megkönnyebbülés, amikor levesszük magunkról.

A kisebb súlymellények (5-10kg) kiválóak lehetnek a futók számára. A kardió gyakorlatokhoz, mint például ugrókötéllel vagy boxolással végzett edzésekhez kiválóak az állítható súlymellények könnyebb változatai (5-20kg). A CrossFit gyakorlatoknál is remekül alkalmazhatók, például pull-upokhoz, guggolásokhoz vagy 4 ütemű fekvőtámaszhoz. Azok számára, akik súlyzós vagy testtömeges edzéseket végeznek, ideális lehet az akár 30 kg-t is elbíró, állítható súlymellény.

Bosu

A bosu nem egy távoli bolygó neve, csak egy picike, ám annál érdekesebb fitness eszközé. Egyik felét használhatjuk, mint egy labdát, a másik pedig stabil, így minden edzéshez alkalmazkodik. Tornázhatunk rajta, vagy éppen ugrálhatunk is, mindezt akár a nappaliban. Remek eszköz a core-izmok erősítéséhez, mint a plank, mivel a labda instabil felülete aktívan stimulálja ezeket az izmokat, segítve a törzs stabilizálását és erősítését. Teljes testet bevonó gyakorlatot is végezhetünk rajta, mint például push-upok vagy hasizom gyakorlatok. A gumikötelekkel kiegészített bosun a funkcionális edzések is könnyen kivitelezhetőek: például olyan gyakorlatok, melyek az egyensúlyra és koordinációra épülnek, mint a térden fekvő gyakorlatok, a guggolás vagy a kézi súlyzós gyakorlatok.

Az egészségbe megéri beruházni – fitnesz eszközök 100 000 forint felett

Toorx Trx App Gate 1

Az egészségünk a legjobb beruházás. A futópad, az elliptikus tréner és a szobakerékpár mind olyan fitnesz eszközök, amelyek nemcsak az egészségünket, de az otthoni edzést is komoly szintre emelik.

Elliptikus tréner, szobakerékpár

Az idősebb korosztály számára egyensúlyt találni az aktív élet és a komfort között nem mindig egyszerű. Az elliptikus tréner és a szobakerékpár pontosan ezt a megoldást nyújtja. Az elliptikus tréner kevésbé terheli az izületeket, mint például a futás. Egyesíti a futógép és a lépcsőzőgép előnyeit, segítve a láb- és a felsőtestizmok mozgatását, miközben minimalizálja a sérülés kockázatát. A szobakerékpár egy másik kiváló ízület-kímélő kardió eszköz. Használata során könnyen szabályozható az ellenállás és az edzés intenzitása, így a család több tagja számára is praktikus lehet a rendszeres mozgáshoz.

Futópad

Futópad egyenlő futás? Nem feltétlenül. A futópadot sokoldalúsága vonzóvá teheti azok számára is, akik nem feltétlenül szeretik a hagyományos kardió edzéseket. A futás mellett remekül alkalmazható séta vagy tempóedzések során is, így a könnyebbtől egészen az intenzív intervallum gyakorlatokig változatos edzéseket végezhetünk vele. Ezen kívül a beépített emelés lehetőséget ad arra, hogy dombra vagy hegyre való futást is szimuláljunk, fejlesztve az erőt és állóképességet. A futópad kiváló ajándék lehet bárkinek, aki otthonában szeretne rendszeresen edzeni, függetlenül az időjárástól vagy az időkorláttól.