Barion Pixel Babakocsival edzeni? Íme három szuper edzés, elfoglalt anyukáknak – Coloré

Babakocsival edzeni? Íme három szuper edzés, elfoglalt anyukáknak

2020. 11. 24.

Nem egyszerű az újdonsült anyukáknak időt szakítani a mozgásra, hiszen a baba nem alkalmazkodik az edzéstervhez, ha éhségről, hasfájásról vagy épp alvásról van szó. Így nincs más választás, mint a kellemeset a hasznossal elv mentén, akkor és úgy sportolni, hogy az gyerkőccel kivitelezhető. Ehhez mutatunk három edzésalternatívát, ami ráadásul babakocsival együtt is űzhető.

Tény, hogy hiába van meg a hajlandóság és az akarat a mozgás iránt a kisgyermekes anyukák részéről, sajnos nem jut idejük az egészségmegőrzéshez szükséges minimális testmozgásra sem. Elvégre annyi minden van már a tányérjukon, hogy szinte lehetetlen időt szakítani arra, hogy egy, netán másfél órára az edzőterem békéjébe vagy az országút magányába vonulhassanak vissza.

M11 babakocsi

A jó hír azonban az, hogy van megoldás, amiben a baba, az anya és a sport is szerepel. Csupán egy jól funkcionáló, sportos babakocsira lesz szükség.

Babakocsival futni? Jó móka, ráadásul még jobban edz!

Budapesten például kiváló helyszíne a babakocsis futásnak a Margit sziget, ahol tágas futópálya és jó minőségű rekortán várja a futókat, de a Dunakanyar is éppen tökéletes célpont, ha az ember futni, kikapcsolódni és feltöltődni vágyik. De mi az előnye a gyerkőccel együtt futásnak?

Egyrészről a rendszeres futás stresszementesít és a felszaladt kilókat is szépen lefaragja néhány hónap alatt. Hozzájárul az általános jó közérzethez, míg a szorongás, depresszió szintjét alacsonyan tartja. Persze ezek a legáltalánosabbak, ami futás kapcsán felmerül, de egyben a legfontosabbak is.

Másrészről a futás során a gyermek is levegőn van, új hangok, szagok, ingerek érik, amelyek -ha épp nem alvás közben történik a sportolás- alaposan lefárasztják a napi penzum végére. Így kellemeset a hasznossal: a napi edzésadag és endorfin begyűjtve, miközben a gyermek meglevegőztetve és lefárasztva vagy épp kipihenve.

Fekvőtámasz és guggolás babakocsival

Levezetésként, de önálló edzésként is beiktatható az izomerőt növelő néhány gyakorlat. Egy kellemes délutáni séta során ugyanis jócskán adódik lehetőség arra, hogy egy kicsit megdolgoztassuk az izmokat. Miután a gyerkőc kidőlt a csípős szeptemberi levegőtől és a babakocsi ringásától, célba is vehetjük az első padot, ami mellé betolva a babakocsit el is kezdhetjük az edzést.

A paddal szemben elhelyezkedve, vállszéles fekvőtámasz pozíciót felvéve végezzünk el tizenkét fekvőtámaszt. Figyeljünk arra, hogy a test végig feszes maradjon, a csípő pedig ne essen be.

Ezután következhet a guggolás. Állj a babakocsi mögé és vállszélességben fogd meg annak a kapaszkodóját. Guggolj le, mintha egy székre ülnél, miközben a kezek lazán pihennek a babakocsin. Ennek a haladó változata, hogy az egyik lábat közben egyenesen tartod. Ekkor tényleg jól jön a finom támaszkodás a babakocsin. Ezt ismételt húsz alkalommal.

Kitörés babakocsi segítségével

A fenti gyakorlatsorba jól illeszkedik az egylábas kitörés. Finoman fogd meg vállszélességben a babakocsit és lágyan támaszkodj rá, majd tégy egy nagy lépést lépj előre, és a kinyújtott lábbal lassan süllyedj guggolásba. Ezt ismételd a másik lábbal, majd lépkejd így 15 alkalommal, természetesenként lábanként. A felsorolt gyakorlatokat, háromszori ismétlésszámmal érdemes végezni, az eredmény pedig egy-két hónap múlva már szemmel látható lesz!

Forrás: Pixabay.com

/egeszseg/mozgas/babakocsival-edzeni-ime-harom-szuper-edzes-elfoglalt-anyukaknak/