Barion Pixel A pilates simán lehet férfi sport is (X) – Coloré

A pilates simán lehet férfi sport is (X)

2024. 04. 19.

Bár a pilates Magyarországon jelenleg még csak a nők körében számít elterjedt mozgásformának, az erősebbik nem tagjai külföldön már évek óta edzenek pilates gyakorlatokkal.

Hogy ez miért alakult így hazánkban, azt nem igazán értjük, mivel a mozgásforma megalkotója maga is férfi volt, aki bokszolt, önvédelmi sportokat oktatott és mindemellett még számos egyéb sportágat is űzött.

Talán mindez a kecses, nyugodt, áramló mozdulatokkal magyarázható, amelyek elsőre ugyan könnyűnek tűnnek, de ahogy a mondás is tartja, a látszat néha csal. Ez egy kőkemény, minden izmot megmozgató edzésforma, amelyből a férfiak ugyanúgy profitálhatnak, akár önmagában végzik vagy valamilyen egyéb sportág kiegészítéseként.

A mai cikkünkben leírtakkal remélhetőleg sikerül majd erről meggyőzni, és arra ösztönözni, hogy felkeress egy pilates stúdiót. A pilates Budapest egész területén és az ország egyéb nagyvárosaiban is rendkívül népszerű, így biztosan nem jelent majd gondot taláni egyet a lakóhelyed környékén is.

Miért ajánlott a pilates az erősebbik nem tagjai számára is?

Nos, először is azért, mert a pilates a hagyományos edzésformákkal szemben nemcsak az izmok méretének növelésére használható, hanem azok erősségének és ellenálló képességének fejlesztésére is ugyanúgy alkalmas lehet.

A növekvő izomerő pedig hozzájárul az általános testi funkciók javulásához, míg a jobb rugalmasság csökkenti az izomfeszültséget, amellyel a mozgástartomány is nagymértékben kibővül.

De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a pilatesnek rendkívüli fontos szerepe van a sérülések megelőzésében és a gyógyulási folyamatok támogatásában, mivel az izmok egyensúlyának és a testtudatnak a fejlesztésére összpontosít.

Ha mindez nem lenne elég

A pilates a légzőgyakorlatoknak köszönhetően a stresszkezelésben is igazán hasznos lehet. A mély, kontrollált lélegzetvétel ugyanis elősegíti a relaxációt és a stressz szintjének csökkentését.

Miért lenne mindez a nők kiváltsága?

A fentebb leírtak alapján cseppet sem véletlen, hogy David Beckham, Tiger Woods és még megannyi élsportoló használja a pilatest kiegészítő edzésként, hogy eredményesebbé váljon a versenysportban, és megelőzze az esetlegesen felmerülő sportsérüléseket.

Ezért is várják a TMS Pilates stúdióinak óráira nagy szeretettel a férfi vendégek jelentkezését is. Azonban ha nagyobb hatékonyságra és jobb eredményekre törekednél, akkor lehetőséged van személyi edzéseken is részt venni, amelyek során az edződdel reformeren fogtok dolgozni. Amennyiben nem tudnád, hogy mi az a reformer, keresd fel a TMS Pilates blogját, ahol részletesen is írnak róla!

Ideje tehát kinézni magadnak egy időpontot az órarendből, és bejelentkezni hozzájuk! Hidd el, nem fogod megbánni! Abban az esetben pedig, ha kérdésed van, keresd őket nyugodtan!