Barion Pixel 3+1 tipp elliptikus tréner vásárlásához (X) – Coloré

3+1 tipp elliptikus tréner vásárlásához (X)

2024. 01. 19.

Az elliptikus tréner napjaink egyik legelterjedtebb otthon is használt fitness gépe. Legyen szó állóképesség növeléséről vagy fogyásról, nemtől és kortól függetlenül bárki használhatja! Az egész család testedzése megoldható egy ilyen szerkezettel. De hogyan kell jól választani a hatalmas kínálatból? Lássuk!

Mi is az az elliptikus tréner?

A futópadok és a szobakerékpárok is komoly izommunkára késztetnek minket, de mindkét esetben csak az alsótestünk dolgozik. Ezzel szemben ha megnézzük a Játéksportnál kapható elliptikus trénereket, akkor láthatjuk, hogy az alsó- és a felsőtest is dolgozik. Ezért is lehet ennyire hatékony ez az eszköz.

Viszont ennek ellenére is tarthatunk olykor pihenőt a karjainkkal, mert van arra is lehetőség, hogy támaszkodjunk az alkarunkon például. Csak a lábainkkal meghajtva is tökéletesen tudunk rajta dolgozni. Az izomcsoportok közül egyébként is elsősorban a feneket, a vádlikat és a combokat dolgoztatja meg ez az eszköz.https://www.jateksport.hu/webaruhaz/elliptikus-trenerek

Milyen előnyei vannak egy ilyen fitness gépnek?

Az úgynevezett kardio edzésekhez fejlesztették ki a gépet, ami a szív- és érrendszerünkre van jó hatással. Fejleszti az állóképességet is, méghozzá úgy, hogy közben kíméli az izületeket. Ezért is szeretik jobban, mint például a futást.

Az alsótest mellett a felsőtestet is meg lehet vele edzeni, mert bevonható a munkába a karunk és a vállunk is. Sőt, a stabilizáló izmokat is tudjuk vele erősíteni, ha csak lábbal hajtjuk, a kezek használata nélkül.

Elég nagy skálán mozog, hogy mekkora terheléssel tudunk rajta edzeni. Az egészen alacsony intenzitású, inkább rehabilitációs edzések mellett akár nagyon komoly állóképesség-javító módban is használhatjuk.

3+1 tipp, ha elliptikus trénert szeretnénk vásárolni

Ha eldöntöttük, hogy vásárolunk egy ilyen fitness gépet, akkor pár dolgot érdemes szem előtt tartanunk. Ezért hoztuk az alábbi 3+1 tippet a kiválasztáshoz:

  1. Ki használja majd? Ha csak egy személy, akkor elég jó személyre szabott vásárlást tudunk véghezvinni. Ekkor ugyanis csak annak az egy személynek az igényeit kell figyelembe vennünk. Ellenben ha az egész család, vagy legalább több személy szeretne majd rajta edzeni, akkor mindenkire oda kell figyelnünk a vásárlás során.
  2. Hány kilogrammig terhelhető? A gyártó mindig megadja, hogy maximum milyen súlyú ember használhatja az eszközt. Érdemes úgy választani, hogy a legnehezebb személyt vesszük alapul azok közül, akik használni fogják. Majd az ő súlyához még hozzáadunk 10 kilogrammot, és ennek megfelelő terméket keresünk.
  3. Milyen magas az elliptikus tréner? Ha magasabb emberek is akarnak rajta edzeni, akkor nem lehet túl alacsony, mert az iszonyú kényelmetlen tud lenni. Erre figyelni kell!
  4. Milyen intenzív lesz az igénybevétel? Az amatőrök és a profik más-más intenzitással fogják igénybe venni az eszközt.

Ha a fentiekre figyelünk a kiválasztás során, akkor nem nagyon fogunk tudni mellényúlni, és egy kifejezetten jó fitness eszközt fogunk birtokolni a megvásárolt elliptikus trénernek köszönhetően.