Barion Pixel Húsvét után új élet? 3 hetes súlyzós kihívás – így alakítsd és erősítsd a karod – Coloré

Húsvét után új élet? 3 hetes súlyzós kihívás – így alakítsd és erősítsd a karod

2024. 03. 29.

Talán te is olyan vagy, mint hogy nehezen veszed rá magad arra, hogy mozogj. Valahogy mindig halogatom az edzéseket, előfordul, hogy simán elfelejtkezem róla, máskor viszont könnyen találok valami indokot, feladatot, ami fontosabb, és nem ezzel törődöm. Azonban akadnak kihívások, amelyek könnyebbé teszik, hogy figyeljek a megfelelő mozgásra.

3 hetes súlyzós kihívás

Most egy a 21 napos súlyzós kihívást hoztam nektek karra, amit a Popsugar magazin személyi edzővel állított össze. Ettől nemcsak a karjaid fognak formásabbnak tűnni, de erősebbnek is fogod érezni magad. Ne aggódj, ha még soha életedben nem emeltél súlyzót. Ezt a kartervet mindenki számára tervezték, akár először edzel, akár rendszeresen sportolsz.

Ez a kihívás öt alapvető súlyzós gyakorlatból áll, amelyek a bicepszet, a tricepszet, a hátat és a vállat célozzák meg, hogy erősítsd a felsőtestedet. A kihívás során növelni fogod az egyes gyakorlatok ismétléseinek számát, és végül minden gyakorlatnál három sorozatban 15 ismétlést fogsz végezni.

edzés
Kép forrása: milan2099 / Getty Images

Az alábbiakban részletesen elmondom, hogyan kell mind az öt gyakorlatot elvégezni, és mutatom a következő a háromhetes tervet. Az első lépés a megfelelő méretű súly kiválasztása – olyan súlyzót válassz, amely az utolsó két ismétlés végére kifárasztja az izmaidat. A kezdők kétkilós súlyzókkal kezdjenek, a haladóbbak pedig 7-11 kilogrammosokkal is próbálkozhatnak. Ha a kihívást valaha is túl könnyűnek érzed, az egy jel, hogy jól haladsz és erősödsz, vagyis növeld a súlyzók súlyát. Hasonlóképpen, ha úgy érzed, hogy az izmaid túl korán elfáradnak, csökkentsd a súly mennyiségét.

Ez a kihívás heti két pihenőnapot tartalmaz. A megkérdezett edző szakmai véleménye szerint a felsőtest és az alsótest edzésnapjait váltogatni kell, hogy javuljon az általános fittségi szinted, és hogy elkerüld az izomegyensúlyhiány kialakulását.

Ismerd meg a kihívást részletesen

Fontos, hogy minden edzés előtt melegíts be, majd a végén a nyújtást se felejtsd el.

Hammer curl

Állj csípőszélességű terpeszbe. Mindkét kezedbe fogj egy-egy súlyzót. Belégzéskor az alkar felemelkedik, a felkar szinte hozzátapad az oldaladhoz, ne mozduljon el, és ne dőlj előre. Kilégzéskor engedd lassan vissza a súlyt a kiinduló helyzetbe.

Döntött törzsű evezés

Fej fölé nyomás egykezes súlyzóval állva

Tarts egy pár egykezes súlyzót vállmagasságban, állj kis terpeszbe, egyenes háttal. Nyomd ki a súlyzókat a fejed fölé, majd engedd vissza a kiinduló helyzetbe. A felső ponton a karjaidat ne nyújstd ki teljesen.

Állig húzás

Tricepsznyújtás döntött törzzsel

Előrehajolva támaszkodj egyik kezeddel egy pad végén, a másik kezedben tartsd az egykezes súlyzót. A könyöködet tartsd magasan, de stabilan, és nyújtsd ki az alkarod. Csak az alkaroddal végezd a mozgást.

Beosztás

 1. nap 3 db. 8 ismétlésből álló sorozat minden gyakorlatból
 2. nap Alsótest
 3. nap Pihenés
 4. nap 3 db. 8 ismétlésből álló sorozat minden gyakorlatból
 5. nap Alsótest
 6. nap Pihenő
 7. nap 3 db. 8 ismétlésből álló sorozat minden gyakorlatból
 8. nap Alsótest
 9. nap Pihenő
 10. nap 3 db. 8 ismétlésből álló sorozat minden gyakorlatból
 11. nap Alsótest
 12. nap Pihenő
 13. nap 3 db. 8 ismétlésből álló sorozat minden gyakorlatból
 14. nap Alsótest
 15. nap Pihenő
 16. nap 3 db. 8 ismétlésből álló sorozat minden gyakorlatból
 17. nap Alsótest
 18. nap Pihenő
 19. nap 3 db. 8 ismétlésből álló sorozat minden gyakorlatból
 20. nap Pihenő
 21. nap 3 db. 8 ismétlésből álló sorozat minden gyakorlatból

Forrás: Popsugar, Builder

Borítókép forrása: Eleganza / Getty Images