Amit még te sem tudtál: ezért fontos a lelki detox

Nincs olyan ember, aki ne fogadná meg Újévkor, hogy jobban odafigyel az egészségére, a megfelelő folyadékbevitelre és persze többet sportol.

Forrás: Unsplash

Ezek mellett azonban elképesztően fontos, hogy a belső egyensúlyunkra, a lelkünkre is figyeljünk. Az egészségünkhöz hozzátartozik, hogy boldogok és nyugodtak legyünk, ezért nem árt év elején egy kis lelki detoxot tartani, méghozzá a következőkkel:

Meditálj!

Este lefekvés előtt a telefonod nyomkodása helyett tegyél be valami lágy zenét, és tisztítsd ki az elméd. Gondold át az aznap történteket, hogy mit szeretnél elérni az életben és mi az, amit magad mögött hagynál.

Selejtezz!

Bármilyen furcsa az is sokat tud javítani a lelkiállapotodon, ha elkezdesz kicsit lomtalanítani a ruháid és az otthoni kacatjaid között. Ha jót tennél, a nem használt ruhadarabjaidat adományozd azoknak, akiknek szüksége lehet rá.

Vezess napirendet!

A tavalyi káosz után jegyezd fel mit akarsz megvalósítani és meddig. A magadnak kiírt dátumok igen motiválóak tudnak lenni.

Zárd ki a negatív gondolatokat!

A harag, a düh, a gyűlölet mind-mind olyan érzések, amelyekkel bevonzzuk a negatív dolgokat az életünkbe. Tanuld meg elengedni és kizárni őket, ugyanis magadat mérgezed ezekkel.

Adj hálát!

A hála az egyik legjobb módja, ha szeretnénk jó dolgokat vonzani az életünkbe. Hihetetlen, hogy milyen pozitív folyamatokat képes elindítani, ha az elégedetlenség helyett megköszönjük az életnek azokat a dolgokat, amelyek boldogságot okoznak számunkra.

Válj le a közösségi oldalaidról!

A hétköznapjaink szervez részévé váltak a közösségi felületek, ahol kommunikálunk, megosztunk és tartalmat fogyasztunk. De nem árt, ha észben tartod, hogy az élet nem a telefonodban van, hanem a szemed előtt. Tedd le mindennap néhány órát és csinálj valami olyat, amihez nincs szükség sem internetre, sem telefonra.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Csodás ajándékokat kapott szülinapjára a 8 éves György herceg