Barion Pixel Négy fantasztikus grillezett szendvics a nap bármely étkezésére – Coloré

Négy fantasztikus grillezett szendvics a nap bármely étkezésére

2020. 11. 23.

Az évek alatt bizony alaposan rá lehet unni a pelyhek, croissantok, gofrik, rántották és szendvicsek kombinációjára, így nem csoda ha a valami újdonságra vágyunk egy álmoskás vasárnap reggel vagy egy borongós este. Alább összegyűjtöttünk négy mesés grill szendvicset, amelyek ízletesen indítják a reggelt.

Tény, hogy néhány perccel több időt igényel elkészítésük, ellenben hol egy francia kis reggelizőben vagy egy hangulatos spanyol falatozóban érezhetjük magunkat. Lássuk a sajtokkal, húsokkal, izgalmas fűszerekkel induló reggel receptjeit.

G7 grill szendvics

Nemesen egyszerűen: a Croque Madame

A Croque Madame igazán laktató választás akár reggel, akár a nap végén fogyasztja az ember. Az 1900-as években már az étlapok kedvenceként számon tartott szendvics a francia kávéházi kultúra szerves részévé vált igen hamar, népszerűsége pedig azóta is töretlen.

A pikáns, grillezett sajtos szendvics, több mint aminek első blikkre tűnik. Ami az elkészítését illeti, egyszerű, mindössze grillezett sajtra, sonkaszeletekre és egy tojásra van szükség, amit majd a kompozíció tetejére üthetünk. Toast kenyér is megteszi, de az igazi Croque Madame brióshoz hasonlító fehérkenyérből készül, amit a pirítást követően az alapos megvajazás követ.

Az ízkavalkádot illetően a sajtot sokat hozzátehetnek, az Emmentáli és az Old Holland is igazán jó választás.

Panini, ami több, mint egy benzinkutas szendvics

A panini hazája Olaszország, de ma már világszerte ismerik, így ahány ország, annyi panini látott már napvilágot. Az eredeti recept szerint a panino (merthogy eredeti nevén így szerepel) szendvicset általában zsemléből vagy kis cipóból készítik, azaz ciabattából vagy a rosettából. A kenyeret félbevágják, majd szalámit, sonkát, sajtot és mortadella vagy más felvágottat tesznek közé, majd meggrillezik és melegen fogyasztják. Akárcsak itthon.

Egyébként közép-Olaszországban a panino szendvicsnek van egy népszerű változata, melybe egy sertéssült szeletet (porchetta) tesznek. Magában tálalják, szószok és öntetek nélkül. Sokan azt hiszik, hogy ezek a pirítósok megfelelői, csak az alakjuk más.

Tertulia-i grillezett sajtos szendvics, New York-ból

Eredete amolyan szájhagyomány útján terjedt el, aminek ha hinni lehet, akkor a szendvics hazája egy New York-i étterem, ahol megalkották. Kiváló választás a vegetáriánusok, vagy diétázók számára is, hiszen nincsen benne hús, csak zöldség és három féle sajt: Cheddar, Manchego és Gouda. Ami a kenyeret illeti, a teljes kiőrlésű vagy sokmagvas változat az igazi, ami felteszi a grillszendvicsre azt a bizonyos i-t.

Tüzes estékhez: grillezett chilis sajtos szendvics

A csípős ételek kedvelőnek sincs oka csüggedni, mert a chilis grillezett sajtos szendvics nekik van kitalálva. A hozzávalók roppant egyszerűek: Emmentáli sajt, chili vagy jalapeno. Mehet a grillre és kész is a tüzes finomság

Forrás: Pixabay.com