Barion Pixel Ínycsiklandó burger házilag és egy őrületes alapanyag – Coloré

Ínycsiklandó burger házilag és egy őrületes alapanyag

2020. 11. 23.

Melyik konyhában ne készült volna megannyi izgalmas burgervarriáció ebédre vagy épp egy kiadós vacsorára?

A feltéteknek és alapanyagoknak csak a képzelet szab határt, az észak-karolinai Durhamben azonban új dimenzóba lépett a kreatív konyhaművészet. A tartanula burgeren túl, mi is mutatunk egy szokatlan, de ízletes burger receptet, ami garantált sikert arat.

A sajtok, zöldségek, szószok, fűszerek szokásos választéka mögött bújik meg egy igazán különleges alapanyag a bevállalós tengerentúli étteremben, ahol mindezek tetejébe egy ropogósra sült tarantula adja a burger egyediségét. A Tarantula Burger néven futó fogás szabadtartású marhából készült húspogácsát, fűszeres chili szószt, gruyere sajtot és kemencében sült tarantulát ötvözött magában, a gasztronómiai fogásokra nyitott vendégek pedig előszeretettel fogyasztották a hamburgert.

G6 burger

A tartanula egyébként egy kihívás keretein belül került a burgerbe, az „egzotikus hús hónapja” során. A bátor vállalkozók, akik megízlelték az ételt az étterem Twitteroldalán osztották meg benyomásukat. A vélemények egyértelműen azt tükrözték, hogy az elsőre szokatlan alapanyag bejött a vásárlóknak. A vendégek rákhoz és kagylóhoz hasonlították a pók ízét, de volt, aki fémes utóízt érzett. A harminc dolláros burger egészen új dimenziót nyitott a fast food ezen világába. Az extrém kalandozások után, mutatunk egy olyan receptet, amihez nem kell tarantula, ellenben mindenki megnyalja a tíz ujját utána.

Mennyei burger, könnyű recepttel

Megállja a helyét a hétvégi összejövetelre, de egy esős délután is vígaszt nyújt az ízekre vágyó ízlelőbimbóknak. Hogy miről van szó? A chedar sajttal töltött, tört hagymával bolondított burgerről.

Amire szükség lesz egy adag elkészítéshez:

-egy hamburgerzsemle

-250 gramm marhahús

– egy tojás

– só, bors,

– két kisebb fej hagyma

– három-négy szelet vörös cheddar sajt

– két-három felvágott savanyú uborka

– egy fej szeletelt gomba

– egy marék spenót

– szószok

Az elkészítés menete a következő: formázzunk a marhahúsból húspogácsát, a tojás hozzáadásával illetve sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Érdemes GMO-mentes húst vásárolni, sőt a szabad tartású, GMO-mentes hús az igazi választás, mert sokkal markánsabb, élvezhetőbb, intenzívebb ízélménnyel szolgál.

A megformázott húspogácsát töltsük meg cheddar sajttal, majd először forró serpenyőben kérgesítsük mindkét oldalát, aztán közepes hőfokon süssük alaposan át. Közben másik serpenyőben vagy wokban hevítsünk fel egy kiskanál olíva olajat, majd közepes hőfokon pároljuk üvegesre a hagymát, majd jöhet a gomba és a spenót is. Óvatosan kevergetve pirítsuk a három hozzávalót addig, míg a spenót levele kicsit megfonnyad.

Ezután a kész alapanyagokat kezdhetjük belepakolni a burgerbe. A zsemlét sütőben pirítsuk meg két-három perc alatt, majd kenjük meg hamburgerszósszal. Ezutóbbiból számtalan változat található a boltok polcain. Utána ágyazzuk meg a húsnak a hagyma, gomba és spenót keverékével, majd helyezzük rá magát a sajttal töltött húst. A tetejére halmozzunk a felvágott savanyú uborkából, majd ízlés szerint jöhetnek a szószok.

Köretnek remekül megy hozzá az édesburgonya, ami nem csak finom, de egészséges is.

Forrás: Pixabay.com