Barion Pixel Így járulnak hozzá a halételek az egészségünk megőrzéséhez (x) – Coloré

Így járulnak hozzá a halételek az egészségünk megőrzéséhez (x)

2021. 12. 22.

Karácsonykor az ünnepi menü főszereplőivé avanzsának a halételek, amelyek az egész év során részei kellene legyenek az étrendüknek, hiszen olyan zsírsavakat tartalmaznak, amik hasznos élettani hatásuk révén segítenek az egészségünk megőrzésében. Cikkünkben arra a kérdésre is választ adunk, miért fontos megszerettetni a halat a gyerekekkel.

A tavasztól őszig terjedő időszak táplálkozási szempontból egészséges ételekkel kényeztet bennünket, hiszen minden évszaknak megvannak a maga szezonális gyümölcsei, amelyek a bennük lévő vitaminokkal támogatják a szervezetünk egészséges működését.

10 Hame Hal7860 1080 1

A borúsabb idő és a tél beköszöntével hajlamosak vagyunk kevesebbet mozogni és egyoldalúbban táplálkozni. Az egészséges táplálkozás azonban télen is elengedhetetlen, ilyenkor a zöldségek és gyümölcsök mellett a halak is nagyon fontos szerepet kapnak az étrendünkben: ezek ugyanis olyan fontos zsírokat tartalmaznak, amelyek hasznos élettani hatásuk révén segítenek az egészségünk megőrzésében. Különösen az olajos halak, mint például a szardínia, tonhal vagy makréla gazdagok omega-3 zsírsavakban, amelyek nélkülözhetetlenek a szem és az agy egészségéhez, emellett hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez is.

A fentiek tudatában, legalább heti egy alkalommal, fontos lenne a halat is beiktatni az egészséges és változatos étrendbe. Itthon főként karácsonykor kerül az asztalra hal, aminek a fő oka, hogy a halfogyasztás még nem épült be az étkezési szokásaink közé. Ebben pedig kiemelt szerepe van a szülőknek: amennyiben kisgyerekként valaki hozzászokik a halfogyasztáshoz, jó eséllyel felnőttként sem fog lemondani erről az ételről, hiszen az mindig is az étrendje részét képezte. Gyerekkor után viszont már nehezebb a halat racionális okok mentén megszeret(tet)ni.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra és arra, hogy a halfogyasztás mennyire pozitív hatással van a szervezetre. Ugyanakkor nem csupán a halakkal, de a halkészítményekkel is be tudjuk vinni a kívánt vitamin- és ásványianyag- mennyiséget. Rohanó világunkban ez különösen hangsúlyos téma, hiszen már gyermekkorban be kell építeni a halfogyasztást a mindennapokba, ennek pedig az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja a halpástétomokkal lehetséges” – mondta Rajnai Ágnes, a Hamé Hungária Kft. marketing vezetője.

A Hamé halpástétomai és halkrémjei 9 féle ízben elérhetőek, ízletesek, finomak, omega -3 zsírsavat tartalmaznak, így kiválóak reggelihez, uzsonnához vagy egy finom családi vacsorához, de akár készíthetünk a segítségével főételt, például afrikai harcsás-gombás töltött tésztát.