Barion Pixel Hagyd a pálinkát és a Mimosát, itt van 3 menő húsvéti koktélrecept – Coloré

Hagyd a pálinkát és a Mimosát, itt van 3 menő húsvéti koktélrecept

2023. 04. 06.

Húsvéti reggeli, brunch, ebéd, uzsonna, vacsora előtt, alatt, közben, helyett… Ezek a koktélok annyira finomak és látványosak, hogy a barátaidat és a családodat is lenyűgözheted velük húsvétkor.

Nézd csak, mennyi húsvéti koktélfinomság van itt! Gondoskodj időben az alapanyagok beszerzéséről, készítsd elő a shakeredet és a legszebb koktélospoharaidat! Némelyik felér egy desszerttel is.

Húsvéti csokitojás-martini

Ez a mini csokitojások fogyasztásának legkifinomultabb módja felnőtt korban. Nemcsak jókedvre derít, de az édességek utáni vágyat is hatékonyan csillapítja. Egy adagja 425 kalória.

Hozzávalók:

  • 25 gramm mini csokitojás
  • 1 tk méz
  • 25 ml créme de cacao likőr
  • 25 ml ír krémlikőr
  • 50 ml vodka
  • jég

Elkészítés:

Törd össze a csokitojásokat egy lapos tálban. Vékonyan kend be a koktélospoharak száját mézzel, majd ragacsos felületüket mártogasd a csokitörmelékbe – ügyelj rá, hogy mindenhova egyenletesen ragadjon csokimorzsa. Tedd hűtőbe a poharakat az ital szervírozásáig.

Öntsd egy shakerbe a likőröket és a vodkát, tegyél mellé egy marék jeget, és rázd mindezt össze. Addig kell ráznod, amíg az egész shaker igazán le nem hűl. A kész italt töltsd a hideg poharakba és kész is.

A fehér nyúl koktél

Neve miatt mindenképpen húsvéti hangulatú, de ha feldíszíted egy kis ehető virággal vagy szezonális gyümölccsel, megjelenésében is tavaszi lesz ez a fehér színű ital. Egy adagja 308 kalória.

húsvéti koktél
Sűrű, mutatós koktélok ezek

Hozzávalók:

  • 80 ml gin
  • 50 ml amaretto
  • 50 ml habtejszín
  • 1 teáskanál angol citromkrém (lemon curd)
  • 1/4 tk vaníliapaszta
  • jég
  • ehető virágok vagy szezonális gyümölcsök, pl. eper

Elkészítés:

Kezdjük az angol citromkrémmel, amit nagyobb áruházakban vagy gourmet delikáteszekben tudsz beszerezni, de esetleg helyettesítheted citromlekvárral, sőt elkészítheted otthon is. Ha utóbbit választanád, akkor mi itt most a gyorsított verziót mutatjuk: keverj el két nagy tojást 200 gramm cukorral egy mikrózható tálban. Adj hozzá 110 gramm olvasztott vajat, majd 230 gramm frissen facsart citromlevet (ez kb. 4 nagy citrom leve), valamint a citromok reszelt héját. Keverd el alaposan a masszát, majd tedd a mikróba. Legalább 3-5 percig kell melegítened maximális teljesítményen úgy, hogy minden perc után alaposan átkevered. Fontos, hogy a nyers tojás teljesen áthevüljön. Végeredményben egy sűrű masszát kell kapnod, amit kihűlve a lenti koktél mellett édességekhez is használhatsz.

Ezután a gint, az amarettót és a tejszínt öntsd egy shakerbe, majd mehet hozzá a citromkrém, a vaníliapaszta és egy marék jég. Rázd addig, amíg a shaker teljesen át nem hűl. Ezután már nincs más dolgod, mint pezsgős kelyhekbe vagy koktélpoharakba tölteni az italt és ehető virágokkal vagy egy-két színes gyümölcsszelettel díszíteni azt.

A legjobb bloody mary

Egy klasszikus, tökélyre fejlesztve. A bloody mary azért is jó választás egy húsvéti reggelen, mert remekül passzol a klasszikus sós falatokhoz, salátákhoz, önmagában is laktató, és egy esetleges előző napi iszogatás kellemetlen utóhatásait is képes orvosolni.

Guy,in,the,plaid,shirt,is,holding,two,glasses,of
Amikor a bloody mary díszítéséről van szó, a több valóban több

Hozzávalók (8 adaghoz)

  • 7 dl paradicsomlé
  • 5 dl vodka
  • 3 ek (kapros) savanyú uborka leve
  • 3 ek frissen facsart citromlé
  • 1 ek torma
  • 1 ek Worcestershire-szósz
  • 1 tk csípős szósz
  • 0,5 tk só
  • 0,5 tk frissen őrölt bors

Elkészítés

Keverd össze az összes hozzávalót. Kóstold és esetleg ízesítsd tovább szád íze szerint. Nagy poharakban, jégre szervírozd. Díszítsd gazdagon angol zellerrel, olívabogyóval, bazsalikommal, paradicsommal, uborkával – a több ez esetben valóban több.

Forrás: BBC Good Food, Food 52

Fotók: Shutterstock