Barion Pixel Ezek az ételek segíthetnek csökkenteni a mellrák kockázatát – van, amelyikre nem is gondoltál volna – Coloré

Ezek az ételek segíthetnek csökkenteni a mellrák kockázatát – van, amelyikre nem is gondoltál volna

2024. 06. 22.

Hazánkban is évről-évre egyre több nő érintett a mellrákban és sajnos minden korosztályban megjelenik a halálos betegség.

A táplálkozásunk erősen befolyásolja egészségügyi állapotunkat, nem véletlenül mondják, hogy a rák egy civilizációs betegség, melynek rizikófaktora például a túlsúly. Tehát nemcsak az fontos, mit eszünk, hanem az is, hogy mennyit. A Stanford Medicine szaklap szerint 18 éves kor felett akár 10%-os súlygyarapodás is erősen növelheti a mellrák kialakulásának vagy kiújulásának esélyét, ami számokban lefordítva kb. 10-15 kg.

/egeszseg/gasztro/ezek-az-etelek-mellrak-ellen/