Barion Pixel Ételek, amelyek a legjobb formába lendíthetnek a téli szezonra – Coloré

Ételek, amelyek a legjobb formába lendíthetnek a téli szezonra

2024. 11. 24.

Válaszd ezeket az ételeket a téli szezonban, hogy energikusabb és egészségesebb legyél, így a hideg időjárás sem foghat ki rajtad!

Ahogy beköszönt a téli szezon és a napok rövidülnek, immunrendszerünknek extra támogatásra van szüksége, hogy megbirkózzon a tél kihívásaival. A most következő szuperfoodok segíthetnek felerősíteni a szervezetünket, miközben finomak is és könnyen beilleszthetők a napi étrendbe.

1. Sütőtök

A sütőtök nemcsak a Halloween sztárja, de kiváló béta-karotin forrás is, amely A-vitaminná alakul a szervezetben. Ez a vitamin kulcsfontosságú az immunrendszer erősítésében és a bőr védelmében, pláne a hideg időjárás alatt.

sütőtök, téli szezon
Forrás: Shutterstock / Puzzlepix

2. Fokhagyma

A fokhagymát természetes antibiotikumként emlegetik. Az allicin nevű vegyület, amely a jellegzetes illatát is adja, segíthet csökkenteni a megfázás és az influenza tüneteit. Adj egy gerezdet a leveshez, vagy használd főzéshez-sütéshez!

Fokhagyma
Forrás: Shutterstock / Puzzlepix

3. Narancs és citrusfélék

A téli szezon klasszikus vitaminbombái a citrusfélék. A bennük lévő magas C-vitamin tartalom erősíti az immunrendszert, és segíthet a fertőzések elleni küzdelemben.

narancs
Forrás: Shutterstock / Puzzlepix

4. Gyömbér

Gyulladáscsökkentő tulajdonságai mellett kiváló melegítő hatású fűszer, ami segíthet enyhíteni a torokfájást és támogatja az emésztést. Egy csésze gyömbértea csodákat tehet a hideg időben, legjobb nyersen reszelve. Shotként is fogyaszthatjuk, mézzel vagy fokhagymával kikeverve.

Gyomber
Forrás: Shutterstock / Puzzlepix

5. Gránátalma

Ez a gyümölcs antioxidánsokban gazdag, amelyek hozzájárulhatnak a sejtek egészségéhez és az immunrendszer erősítéséhez. Salátákhoz szórva vagy simán önmagában fogyasztva is nagyszerű és finom. Ha léként vásároljuk, figyeljünk, hogy 100%-os legyen, hozzáadott cukor nélkül!

Gránátalma
Forrás: Getty Images

6. Diófélék és olajos magvak

A mandula, dió és chia mag tele vannak E-vitaminnal, cinkkel és omega-3 zsírsavakkal, melyek mind segítenek a szervezetnek megőrizni energiáját, vitalitását és védelmet nyújtanak a betegségek ellen.

magvak
Forrás: Shutterstock / Puzzlepix

Forrás: Poosh

Borítókép forrása: Getty Images