Barion Pixel Budapest legjobb steakjei – Coloré

Budapest legjobb steakjei

2021. 06. 29.

Hova menjünk, ha szeretnénk megtalálni Budapest legjobb steakjeit?

Az igazi gourmandok rare-re, a hétköznapi steak fogyasztók inkább mediumra átsütve fogyasztják, nem lehet vele mellélőni, ráadásul még a tápértéke is kiváló, na, mégis miről lehet szó? Hát persze, hogy az ételek egyik királyáról, a steakről. Argentínában minden utcasarkon jobbnál jobb ízvilágú marhahúsokat kóstolhat az ember, de mi a helyzet, ha Budapest legjobb steakjeit keressük?

Budapest legjobb steakjei
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Mészár Steak Kitchen, a haladó húsbirodalom

A belvárosi Károlyi utcai steak bisztró egy igazi húsközpontú hely, minden extra mellébeszélés nélkül. Gál József neve már sokak számára ismerős lehet, üzletében mindig is a legjobb minőségű húsok voltak kaphatóak, és ezekből a húsokból a Mészár Steak séfjei csodákat hoznak létre. Az étlap rövid, de annál velősebb: a marha minden része választható, egyes fogásokat a kezdőbb, másikakat a haladóbb steak fogyasztóknak ajánlják a mindig nagyon kedélyes felszolgálók, na, és maga a menü is.

Válaszhatunk argentin, ausztrál, de főleg amerikai húsokból, sőt, létezik a „fejétől farkáig” válogatás is, mikor végigeheti az ember a marha minden részét. Szekula József tulajdonos magyar marhahúst is tett a kínálatba a teljesség öröméért.

Ha attól tartanál, hogy a steak evés egy költséges hobbi, akkor jó helyen jársz, ugyanis a Mészár Steakben megláthatod, hogy fehér terítő és feszengős liftes zene nélkül is létezik steakhouse. Kedvező áron, bisztró hangulatban kóstolhatod meg az ételkülönlegességeket, amelyeben épp az a legjobb, hogy semmi sincs újragondolva, a közönség azt kapja, amit kér.

Hoppá! Bistro, és a hortobágyi marhacsodák

A Bamba Marha és a Donna Mamma kulináris vezetője és társtulajdonosa, Jancsa János amihez nyúl, az arannyá válik. Így lett ez a Hoppá! Bistróval is, ugyanis annak érdekében, hogy a magyar ízlésnek is kedvezzen, bevezette a Hortobágyi Angus húsokat az Andrássy úti étterembe, így a vendégek hazai ízeket kóstolhatnak, de mégis egy kis extrával, hiszen olyan köreteket talált ki a húsok mellé, amik remekül kihozzák annak ízét, és kicsit sem hétköznapiak.

A bélszín steak köreteként ehetünk cseresznyés édesburgonyát, ami elsőre meglepő kombináció lehet, de nagyon is működik.

A Hortobágyi Angus marhák valóban Angusok, a helyre kizárólag olyan hús érkezik, amely hosszan nevelt, stresszmentes életű marhából származik, GMO-mentes takarmányozással, emiatt puha és extrémen ízletes.

Prime Steak and Wine, a legfelső kategória

A Sas utcai Prime neve ismerős lehet a gasztro-téren jártas arcoknak, ugyanis aki egyszer beteszi a lábát a luxus berendezésű és luxus ételkínálattal rendelkező helyre, az tutira vissza akar térni. Az USA-tól Argentínáig a létező összes steak marháról híres régióból érkeznek az omlós és puha húsok, amik mellé ötletes és finom köretek tömegéből válogathatsz, és a húsos előételeket is érdemes lesz megkóstolnod.

A gasztrobloggerek az Omaha filet mignont ajánlják, mert ez az a fajta, ami akárhogy is van sütve, szétomlik az ember szájában és nagyon gazdag az ízvilága. A hely különleges és széles borkínálatából a sommelier jó néhány fajtát tud ajánlani.

Borítókép forrása: Pexels