Barion Pixel Ízorgia mediterrán módra! Ez az öt legkedveltebb olasz desszert receptje – Coloré

Ízorgia mediterrán módra! Ez az öt legkedveltebb olasz desszert receptje

2024. 07. 27.

Az olasz konyha világszerte híres gazdag ízeiről és autentikus ételeiről, amelyeket generációkon keresztül tökéletesítettek. Az olasz desszertek különleges helyet foglalnak el a szívekben, és ha valami igazán különleges édességre vágyunk, ezek a finomságok biztosan nem okoznak csalódást. Íme a top 5 olasz desszert receptje, amelyeket otthon is könnyedén elkészíthetünk.

Beautiful And Delicious Italian Gelato In Waffle Cone In Front Of Streets And Bridges Of Venice.
fotó: Gettyimages

1. Tiramisu

A tiramisu egy népszerű olasz desszert, amely szó szerint azt jelenti: „dobj fel” vagy „vidíts fel”. Az 1960-as években Észak-Olaszországban, valószínűleg Treviso városában készült először. A desszert rétegekből áll, melyekben kávéba áztatott babapiskóták és mascarpone sajtos krém váltakoznak. A krémet tojás, cukor és néha likőr (általában rum vagy amaretto) alkotja. A tetejét kakaóporral szórják meg. A tiramisu tökéletes egyensúlyt teremt az édes és keserű ízek között.

Tiramisu Cake With Mint
fotó: Gettyimages

Hozzávalók:

  • 300 g babapiskóta
  • 500 g mascarpone sajt
  • 4 tojás
  • 100 g kristálycukor
  • 300 ml erős kávé
  • 2 evőkanál rum vagy amaretto (opcionális)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a kávét, majd hagyjuk kihűlni. Ha szeretnénk, adjunk hozzá rumot vagy amarettót.
  2. Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a mascarpone sajtot, és keverjük simára.
  3. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a mascarponés keverékbe.
  4. Mártogassuk a babapiskótákat a kihűlt kávéba, és rétegezzük egy tál aljára. Terítsük rá a mascarponés krém felét, majd ismételjük meg a rétegezést.
  5. A tetejére szórjunk kakaóport, majd hűtsük legalább 4 órán át, hogy az ízek összeérjenek.