Isteni desszert Bernáth Józseftől: császármorzsa karamellizált kajszival (x)

Bernáth József, az Európai Friss Csapat séfje ebben a receptben egy igazi klasszikust bolondít meg friss sárgabarackkal!

A császármorzsa mellé nemcsak lekvárt, hanem karamellizált kajszit is készít, így lesz igazán frissítő, zamatos és nyárias ez a desszert. Próbáljátok ki Ti is!

Kajszibarack Nab 00623 1

Ha pedig szeretnétek még több érdekességet megtudni a zöldségekről és a gyümölcsökről, látogassatok el az Európai Friss Csapat program weboldalára vagy közösségimédia-felületeire!

Császármorzsa karamellizált sárgabarackkal és lekvárral

Hozzávalók 2-4 főre

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók a tésztához:

  • 180 g tej
  • 3 db tojás
  • 20+40 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 20 g búzadara
  • 90 g finomliszt

A sütéshez:

  • 18 g napraforgóolaj
  • 36 g vaj

A tálaláshoz:

  • 4-6 db sárgabarack
  • 15 g porcukor
  • 120 g sárgabaracklekvár
  • néhány levél friss bazsalikom

 … tovább a recepthez!

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Ezeket kóstold meg, ha Szicíliában jársz!